Η έναρξη του Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Δήμου Καλαβρύτων, στην πλατεία των Καλαβρύτων συνοδεία του Άι Βασίλη και τους ρυθμούς της Φιλαρμονικής του Δήμου είναι γεγονός. Τα φώτα άναψαν, το Χριστουγεννιάτικο Δένδρο φωταγωγήθηκε από τον Δήμαρχο Καλαβρύτων Θανάση Παπαδόπουλο, το απόγευμα του Σαββάτου (16/12/2023).

Για πρώτη φορά φέτος στην κεντρική πλατεία Καλαβρύτων άνοιξε τις πύλες του, με πολλές εκπλήξεις, ψυχαγωγικές δραστηριότητες και ξεχωριστές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους το Χριστουγεννιάτικο Χωριό που ετοίμασαν ο Δήμος Καλαβρύτων και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καλαβρύτων-Σπηλαίου Λιμνών Καστριών, με τίτλο «Ψάχνοντας το Αστέρι των Χριστουγέννων» αφού μικροί και μεγάλοι θα έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν τον ουρανό των Καλαβρύτων μέσα απ’ τα τηλεσκόπια του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και να βρουν το πιο μεγάλο, το πιο λαμπερό αστέρι που θα φωτίσει τις καρδιές μας.

Παράλληλα για όλη την εορταστική περίοδο έχουν προγραμματιστεί δεκάδες εκδηλώσεις σε πολλά διαφορετικά σημεία, σε όλες της Ενότητες του Δήμου, με τη συμμετοχή και τη σύμπραξη σχολείων, φορέων και συλλόγων της περιοχής.

«Ελάτε και φέτος να γιορτάσουμε μαζί τα Χριστούγεννα και τον ερχομό του νέου χρόνου. Ελάτε να υποδεχθούμε τις φετινές γιορτές μ’ ένα πλήθος εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων για μικρούς και μεγάλους, με πολλές εκπλήξεις, με παιχνίδια και μουσικές, με δράσεις που θα φωτίσουν με ελπίδα και αισιοδοξία αυτή την όμορφη εποχή του χρόνου», αναφέρουν στην πρόσκληση τους ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καλαβρύτων-Σπήλαιου Λιμνών Καστριών Κωνσταντίνος Κούκιος.

Αυτό το ωραίο εορταστικό ταξίδι, κέντρο του οποίου θα είναι το Χριστουγεννιάτικο Χωριό στην πλατεία Καλαβρύτων.

Οι φετινές γιορτές σηματοδοτούν μια έντονη εσωτερική ανάγκη για όλους μας να περάσουμε χρόνο με τα παιδιά μας, να γελάσουμε και να απολαύσουμε ζεστές οικογενειακές στιγμές.

Δείτε φωτογραφίες-βίντεο: