Στις 18:30 το συλλαλητήριο των αγροτών στο Σύνταγμα – Τους υποδέχονται οδηγοί ταξί – Στο ΟΑΚΑ θα σταθμεύσουν τα λεωφορεία

Στην Αττική βρίσκονται ήδη από νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης οι αγρότες από τα μπλόκα της Στερεάς Ελλάδας, της Θεσσαλίας και της Βόρειας Ελλάδας που κατευθύνθηκαν με τρακτέρ στην πρωτεύουσα, προκειμένου να συμμετέχουν στο αγροτικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 18:30 στην πλατεία Συντάγματος.

Γύρω στη 1 το μεσημέρι το κονβόι των πάνω από 120 τρακτέρ από περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και της Θεσσαλίας πέρασε τις Αφίδνες και συνέχισε για την Αθήνα, με τα οχήματα να κινούνται με ταχύτητες περίπου 40 χλμ/ώρα. Λίγο μετά τη 1:30 άρχισαν να φτάνου στο Σύνταγμα τα πρώτα 9 τρακτέρ απο την Εύβοια.

 

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΕΛΑΣ, έγινε εκτροπή οχημάτων από την Πειραιώς στην Κολωνού, για να περάσει το πρώτο γκρουπ με τα 9 τρακτέρ, το 2ο γκρουπ με τα 78 τρακτερ πέρασε από τη γέφυρα Καλυφτάκη και κινείται προς Αθήνα, ενώ το τρίτο γκρουπ με 50 τρακτέρ πέρασε πριν λίγη ώρα απο τα διόδια Αφιδνών.
Στις Αφίδνες, πάνω σε μια γέφυρα, βρίσκονταν αγρότες από την Αθήνα και την Εύβοια που περιμέναν τους συναδέλφους τους, οι οποίοι έρχονταν με τα τρακτέρ. Σύμφωνα με πληροφορίες εννέα από αυτά τα τρακτέρ ξεκίνησαν λίγο μετά τις 12:30 με προορισμό την πλατεία Συντάγματος.

Δείτε βίντεο με τα 9 πρώτα τρακτέρ που ξεκίνησαν για το κέντρο της Αθήνας

Έφτασαν στην Αθήνα τα πρώτα τρακτέρ
agrotes_afidnes___2_
agrotes_afidnes___3_
agrotes_afidnes___4_
agrotes_afidnes___5_
agrotes_afidnes___6_
agrotes_afidnes___1_
agrotes_afidnes___8_
agrotes_afidnes___7_

Όσον αφορά τους αγρότες της Πελοποννήσου, αυτοί σύμφωνα με την ΕΡΤ αναμένονται από ώρα σε ώρα στο ΣΕΑ Μεγάρων. Εκεί αναμένεται να συγκεντρωθούν τα τρακτέρ από όλα τα μπλόκα Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας αλλά και περίπου 40 λεωφορεία που θα μεταφέρουν αγρότες στο κέντρο της Αθήνας για τη συγκέντρωση του απογεύματος.

Ως άτυπη επιτροπή υποδοχής ιδιοκτήτες ταξί έχουν σταθμεύσει τα οχήματά τους στο ύψος της Σπύρου Πάτση επί της λεωφόρου Αθηνών με την τροχαία να έχει διακόψει την κυκλοφορία στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας.

Πηγή: protothema.gr