Στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων της 25ης Μαρτίου 1821 ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος διοργανώνει μουσικοχορευτική παράσταση για τον εορτασμό της συμπλήρωσης 160 χρόνων από την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα.

Η Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα που πραγματοποιήθηκε επίσημα την 21η Μαΐου 1864, κατέστησε τα Επτάνησα την πρώτη περιοχή που προσαρτήθηκε μετά την ολοκλήρωση της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, μια περιοχή που υπήρξε πάντα σε στενή επαφή με την Δύση και τον πολιτισμό της.

Την ιδιαιτερότητα αυτού του τμήματος της ελληνικής παράδοσης θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν οι θεατές που θα παραβρεθούν στην εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Μαρτίου 2024 και ώρα 19:00 στο Κινηματοθέατρο «Απόλλων» και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αιγιαλείας.

Με οδηγό τις χορευτικές σουίτες που έχουν επιμεληθεί οι χοροδιδάσκαλοι του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου, Βαγενά Χρύσα, Κωνσταντινίδου Αθηνά και Κατσίβελος Γιώργος, χορευτές όλων των ηλικιών θα μας μεταφέρουν στα νησιά της Ζακύνθου, της Κέρκυρας, της Λευκάδας και της Κεφαλλονιάς αναδεικνύοντας με τα ρυθμικά τους βήματα τις ιδιαίτερες μελωδίες των Επτανήσων, ενώ η πανδαισία της ενδυματολογικής παράδοσης του Ιουνίου θα ξετυλίγεται μπροστά μας μέσα από τις αντίστοιχες ενδυμασίες.

Την εκδήλωση τιμά με την συμμετοχή του ο Σύλλογος Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Αιγιαλείας & Καλαβρύτων « Ο Άγιος Γεράσιμος». Η Πολυφωνική Χορωδία του Συλλόγου θα αποδώσει αντιπροσωπευτικά δείγματα της λογοτεχνικής παράδοσης της Επτανησιακής Σχολής, ενώ φυσικά θα ακουστούν και οι χαρακτηριστικές καντάδες. Στην μουσική διεύθυνση θα βρίσκεται η Ζαφείρη Αλίκη, ενώ στο πιάνο ο Αδαμόπουλος Ανδρέας.
Στην παράσταση συμπράττει μουσικά το Μουσικό Εργαστήρι Αιγίου αναλαμβάνοντας με την εξαμελή ορχήστρα του να μας μυήσει στον πλούτο της Επτανησιακής μουσικής, όπου το μαντολίνο και η κιθάρα κυριαρχούν.

Παίζουν οι μουσικοί : Παπαδημητρίου Σάκης (κιθάρα, λαούτο, μαντολίνο, φλογέρα/ μουσική επιμέλεια), Οικονόμου Γιάννης (βιολί), Μακρυγιώργος Βαγγέλης (κιθάρα, κλαρίνο, τραγούδι), Στούρας Παναγιώτης (ακκορντεόν), Μπατάλη Κωνσταντίνα (σαντούρι), Κυριακοπούλου Μάρθα, Κατερίνα Σταυροπούλου, Οικονομοπούλου Ιωάννα (τραγούδι).

Ο Χορευτικός Όμιλος Αίγιου προσκαλεί όλους τους Αιγιαλείς να τιμήσουν με την παρουσία τους την επετειακή εκδήλωση (είσοδος ελεύθερη).
Εκ του Δ.Σ.