Η παράταξη του Επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του Δήμου Καλαβρύτων κ. Αθανασίου Κανελλόπουλου εξέδωσε τη συνημμένη ανακοίνωση: 

Στις 2 Ιανουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε η 1η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλαβρύτων για την εκλογή των μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών της Δημοτικής Επιτροπής.

Ο Επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρότεινε ως μέλος του Προεδρείου τον Δημοτικό Σύμβουλο Αροανίας κ. Αβραάμ Ανδριόπουλο, ο οποίος εκλέχθηκε ομόφωνα, όπως και τα υπόλοιπα μέλη του Προεδρείου.

Στη Δημοτική Επιτροπή από την πλευρά της παράταξης μειοψηφίας εξελέγησαν ο Επικεφαλής Θ. Κανελλόπουλος και η Δημοτική Σύμβουλος Α. Μπαλασοπούλου και αναπληρωματικά μέλη, κατά σειρά, η Β. Παπουτσή και ο Α. Πλώτας.

Στην 1η αυτή Συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλαβρύτων, η οποία είχε τυπικό χαρακτήρα, ο Δήμαρχος έκανε σύντομο χαιρετισμό για καλή χρονιά και καλή συνεργασία και ανέπτυξε ορισμένα θέματα που θα απασχολήσουν το Δημοτικό Συμβούλιο την προσεχή πεντατία.

Στη συνέχεια ο Θ. Κανελλόπουλος ως Επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης εξέφρασε ευχές για ένα έτος με υγεία και ευτυχία και επισήμανε ότι ο Δήμος Καλαβρύτων και οι Δημοτικές Ενότητες αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν με αποφασιστικότητα και συγκεκριμένο πρόγραμμα και ότι η παράταξή του θα συμβάλλει σε αυτό με συγκεκριμένες προτάσεις. Επισήμανε, επίσης, ότι ο λαός των Καλαβρύτων με την ψήφο του κατέταξε την παράταξη ως αξιωματική αντιπολίτευση και πως ο ίδιος ως Επικεφαλής και οι Σύμβουλοί του αισθάνονται την υποχρέωση να ανταποκριθούν στο πρόγραμμα που πρότειναν προεκλογικά και υιοθέτησε ένα σημαντικό ποσοστό Δημοτών. Περαιτέρω, ανέφερε ότι « Ο Συνδυασμός μας, αν και συγκροτήθηκε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα πριν τη διενέργεια των εκλογών, πέτυχε να συγκεντρώσει ένα σημαντικό εκλογικό ποσοστό. Αυτό το επίτευγμα μας δίνει τη δυνατότητα να εκπροσωπούμε τους πολίτες που μας στήριξαν να εκλεγούμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, διαμορφώνοντας τη θέση μας ως σημαντικό παράγοντα στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Όπως δεσμευτήκαμε προεκλογικά, εγώ ως Επικεφαλής και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξής μας, θα διαδραματίσουμε ενεργό ρόλο στην εξασφάλιση της νομιμότητας και τη διαμόρφωση ενός διαφανούς και αποτελεσματικού δημοτικού συστήματος. Στόχος μας είναι να ασκούμε δημιουργική αντιπολίτευση, προάγοντας προτάσεις και πολιτικές που θα συνεισφέρουν στην κοινή ευημερία, μέσω της παρακολούθησης των αποφάσεων, της προβολής εναλλακτικών προτάσεων και της διατύπωσης εποικοδομητικής κριτικής.
Επιθυμούμε η Διοίκηση του Δήμου να αποκτήσει έναν πιο σύγχρονο τρόπο σκέψης και δράσης. Επιδιώκουμε την ανάπτυξη προγραμμάτων και πρωτοβουλιών που θα εξυπηρετούν τα συμφέροντα των δημοτών και θα συμβάλλουν στην πρόοδο της τοπικής κοινότητας. Προς αυτήν την κατεύθυνση, δεσμευόμαστε να υποστηρίξουμε κάθε πρωτοβουλία που θα συμβάλει στην ευημερία των Δημοτών. Παράλληλα όμως, θα εκφράζουμε τη σθεναρή μας αντίθεση έναντι οποιασδήποτε ενέργειας που υποκρύπτει ατομικά οφέλη σε οποιονδήποτε τομέα αρμοδιότητας του Δήμου.»
Καταλήγοντας, τόνισε ότι «Πυλώνας και κορωνίδα της πολιτικής δράσης της παράταξής μας στο Δημοτικό Συμβούλιο θα είναι η τήρηση της νομιμότητας. Τόσο εγώ ως Επικεφαλής όσο και οι Δημοτική Σύμβουλο της παράταξης θα είμαστε κάθετα αντίθετοι σε κάθε τι που θα υποδηλώνει άνιση μεταχείριση και ανισότητα μεταξύ των συμπολιτών μας».