Εκδήλωση με θέμα «Παιδί και Βία στο Σχολικό Πλαίσιο», από τον Σύλλογο Γονέων-Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου σε συνεργασία με τον Δήμο Αιγιαλείας

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου, σκύβοντας πάνω σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της σημερινής κοινωνίας και με την αμέριστη υποστήριξη του Δήμου Αιγιαλείας και της Αντιδημαρχίας Παιδείας, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα:

“Παιδί και Βία στο Σχολικό Πλαίσιο, Προστατεύοντας το Μέλλον μας”,  η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης» το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024 και ώρα 7:00 μ.μ.. 

Ομιλητής της εκδήλωσης είναι ο διακεκριμένος επιστήμονας Δρ. Γεώργιος Νικολαΐδης, Διευθυντής του Τμήματος Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού, μέλος στην Επιτροπή Λανζαρότε του Συμβουλίου της Ευρώπης για την προστασία των παιδιών από την σεξουαλική βία και εκμετάλλευση. Γνωστός για την εμπειρία του στην αντιμετώπιση της βίας στο σχολικό περιβάλλον, έχει συμμετάσχει ενεργά στο παρελθόν ως ομιλητής σε πλήθος εκδηλώσεων στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

Μετά το πέρας της ομιλίας του κου Νικολαΐδη, θα πραγματοποιηθούν ερωτήσεις και τοποθετήσεις για την διάδραση και επικοινωνία με το κοινό, προσδοκώντας και αναμένοντας έναν ενδιαφέροντα, γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλους όσοι ενδιαφέρονται για την ευημερία, ασφάλεια και ψυχική υγεία των παιδιών, στους γονείς, στους συγγενείς, στους εκπαιδευτικούς και στο σύνολο των επαγγελματιών και φορέων στον τομέα της παιδείας και της ψυχικής υγείας.

Είσοδος ελεύθερη.