Συνάντηση της ομάδας εργασίας, αρμόδιας για τον σχεδιασμό και την εφαρμογή οργανωμένης απομάκρυνσης πολιτών σε περίπτωση πυρκαγιάς, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης», στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την αντιπυρική περίοδο που ξεκινά την 1η Μαΐου. 

Η ομάδα εργάζεται για τη σύνταξη του ειδικού σχεδίου οργάνωσης προληπτικής απομάκρυνσης πολιτών του Δήμου Αιγιαλείας, όπως προβλέπεται στην 5η έκδοση του Γενικού Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών εξαιτίας δασικών πυρκαγιών, με την κωδική ονομασία «Ιόλαος 2», στο πλαίσιο του Γενικού Σχεδιασμού Πολιτικής Προστασίας με τη συνθηματική λέξη «Ξενοκράτης». 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Φιλιππάτος, ο υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιγίου επιπυραγός κ. Ανδρέας Ζαφειρόπουλος με την αξιωματικό κα Ευγενία Κωνσταντινοπούλου, ο υπαστυνόμος Α’ κ. Ιωάννης Αναστασόπουλος, η Διοικήτρια του Γ΄Λιμενικού Τμήματος Αιγίου υποπλοίαρχος κα Ελένη Κλάγκου και ο υπεύθυνος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αιγιαλείας κ. Φώτης Κουρτάκης.

Τις επόμενες ημέρες προβλέπεται ξανά ανάλογη συνάντηση για την ολοκλήρωση του σχεδίου, ώστε να είναι εγκαίρως έτοιμο για την θερινή περίοδο.