Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 22 Ιανουαρίου στον χώρο του FAME ROAD Hub (Παλαιά Σφαγεία Αιγίου) η συνάντηση εργασίας με αντικείμενο την χαρτογράφηση των μονοπατιών της Αιγιάλειας, που διοργάνωσε ο Δήμος Αιγιαλείας σε συνεργασία με την ανάδοχο εταιρεία Paths of Greece (Μονοπάτια της Ελλάδας).
Στη συνάντηση το παρών έδωσαν εκπρόσωποι του Δασαρχείου Αιγίου, πρόεδροι Κοινοτήτων της Αιγιάλειας, εκπρόσωποι Πολιτιστικών και Περιβαλλοντικών Συλλόγων, του Ορειβατικού Συλλόγου Αιγίου, του Δικτύου Ποιότητας «Οινοξένεια» και ενεργοί πολίτες που αγαπούν την πεζοπορία, την ποδηλασία και τη φύση.
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανάπτυξης κ. Βασίλειος Χριστόπουλος, δημοτικοί σύμβουλοι και μέλη της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Αιγιάλειας, χαιρέτησαν την πρωτοβουλία και συμμετείχαν ενεργά στον διάλογο που αναπτύχθηκε. Ο κ. Κατσαρός εκ μέρους της Paths of Greece, ανέφερε ότι πρώτη φορά στα τόσα χρόνια που κάνει αυτή τη δουλειά είδε τόσο μεγάλη ανταπόκριση και ενδιαφέρον για την ανάδειξη περιπατητικών και ποδηλατικών διαδρομών σε έναν Δήμο.


Σκοπός της συνάντησης ήταν να παρουσιαστεί η μεθοδολογία χαρτογράφησης των μονοπατιών της περιοχής, να λυθούν απορίες, να συζητηθούν θέματα προοπτικών ανάπτυξης και να δημιουργηθεί το δίκτυο-κοινότητα των ανθρώπων που θα είναι αρωγοί στην προσπάθεια αυτή.
Στην φάση αυτή είναι σημαντικό να συγκεντρωθεί το απαραίτητο πληροφοριακό υλικό των μονοπατιών όπως χάρτες, ιστορικά, λαογραφικά στοιχεία, σημεία ενδιαφέροντος κ.α., τα οποία θα εμπλουτίσουν το δίκτυο των μονοπατιών που θα διατρέχουν την Αιγιάλεια. Εκ μέρους του Δήμου καλούνται όλοι όσοι θα ήθελαν να συμμετέχουν στην προσπάθεια αυτή και θέλουν να διαθέσουν πληροφοριακό υλικό, να επικοινωνούν με το Αυτοτελές Τμήμα Ανάπτυξης και Προγραμματισμού του Δήμου Αιγιαλείας, τηλ. 2691360809 και xchristia@aigialeia.gov.gr