Με τον πρόεδρο και τον γενικό γραμματέα του Συλλόγου Εργαζομένων στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου & στην 6η Δ.Υ.Πε., κ. Σεραφείμ Τσιουγκρή και Πολύβιο Κατσάνη, συναντήθηκε στη Βουλή των Ελλήνων ο βουλευτής Αχαΐας και τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Παναγιωτόπουλος.
Ο κ. Παναγιωτόπουλος αφού άκουσε προσεκτικά τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, επανέλαβε ότι όχι μόνο ως βουλευτής αλλά και ως γιατρός που έχει υπηρετήσει επί δεκαετίες την ΠΦΥ, διεκδικεί όπως και όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όχι μόνο την περαιτέρω παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων που προσλήφθηκαν στην πανδημία του κορωνοϊού αλλά και την μετατροπή τους σε αορίστου χρόνου.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η κατάρρευση του και η εκθεμελίωση του ΕΣΥ μπορεί να αναστραφεί μόνον αν καλυφθούν με επαρκή αριθμό μόνιμου προσωπικού οι πολλές πάγιες και διαρκείς ανάγκες και ταυτόχρονα ενισχυθούν οι υποδομές. Τα ημίμετρα και οι διαίρεση των εργαζομένων με την χρονικά κλιμακωτή σχεδίαση των παρατάσεων των συμβάσεων αποκαλύπτει τον πραγματικό σκοπό της κυβέρνησης, που δεν είναι άλλος από την απαξίωση του ΕΣΥ και την ιδιωτικοποίησή του».