Στη σημερινή εποχή η ανάγκη για να εκπαιδευτούν γιατροί, υγειονομικοί και πολίτες στα πρώτες βοήθειες και στη χρήση απινιδωτών είναι μεγαλύτερη όσο ποτέ.

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών και υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον συνδυασμό «Μπροστά για όλους» του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη, Αννα Μστοράκου πρωτοστατεί σε αυτήν την προσπάθεια. Η ίδια, άλλωστε, και με τη θεσμική της ιδιότητα, αλλά και με το ενδιαφέρον της για τον συνάνθρωπο ως απλή πολίτης, έχει αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες.
Μια από αυτές ήταν το πρώτο σεμινάριο επικαιροποίησης πρώτων βοηθών BLS που διοργανώθηκε από το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών σε συνεργασία με την ΕΚΑΑ στο Νοσοκομείο του «Αγίου Ανδρέα».
Η εκπαίδευση αφορούσε τις πρώτες βοήθειες, τη χρήση απινιδωτή και την αντιμετώπιση από πνιγμό μετά από λήψη τροφής. Να σημειωθεί, μάλιστα, ότι χορηγήθηκαν πιστοποιητικά BLS στους συμμετέχοντες στο τέλος της εκπαίδευσης. Ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών θα συνεχίσει να διοργανώνει μετεκπαιδευτικά σεμινάρια εκσυγχρονισμού της επιστημονικής γνώσης, ενώ και η Αννα Μαστοράκου θα εξακολουθήσει να αναλαμβάνει αντίστοιχες πρωτοβουλίες για τους πολίτες της Πάτρας, της Αχαΐας και της Δυτικής Ελλάδας.