Δύο συλλήψεις για εκβίαση στην Πάτρα. Mπλόκο των αρχών Ασφαλείας σε δύο σημεία της βόρειας Πάτρας. Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Γνωστός Πατρινός επιχειρηματίας κατήγγειλε ότι εκβιάστηκε από έταιρο Πατρινό επιχειρηματία που μετέχει στο Δ.Σ. συνεταιριστικού φορέα και ήδη ο φερόμενος ως δράστης καθώς και μία φίλη του συνελήφθησαν σε προάστειο της Πάτρας, μετά από συντονισμένη επιχείρηση ανδρών του Τμήματος Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.

Το μπλόκο των αρχών Ασφαλείας στήθηκε σε δύο σημεία της βόρειας Πάτρας. Αφενός σε παραλιακή καφετέρια και αφετέρου στις εγκαταστάσεις του καταγγέλλοντος των εκβιασμών από τον οποίο ζητήθηκαν 300.000 ευρώ προκειμένου να πάψει η αντιπαράθεση του συνεταιριστικού φορέα με τον πασίγνωστο επιχειρηματία.

Η προανάκριση είναι φυσικά μυστική, ωστόσο πληροφορίες του pelop.gr αναφέρουν ότι οι δύο επιχειρηματίες συναντήθηκαν στο παραλιακό καφέ της βόρειας Πάτρας το βράδυ της Παρασκευής και ενώ τελούσαν υπό παρακολούθηση από άνδρες του Τμήματος Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.

Ακολούθως οι δύο επιχειρηματίες μετέβησαν στην επαγγελματική εγκατάσταση του καταγγέλλοντος και εκεί ο φερόμενος ως εκβιαστής και η φίλη του πήραν μία τσάντα με προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Εκείνη τη στιγμή επενέβησαν οι άνδρες του τμήματος εκβιαστών και συνέλαβαν το ζευγάρι.

Εξάλλου οι ίδιες δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αρχές Ασφαλείας εξασφάλισαν βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες της καφετέριας.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας παραχώρησε δύο γραφεία στους Αθηναίους αστυνομικούς του τμήματος εκβιαστών και η προανάκριση συνεχίζεται στο Μέγαρο της οδού Ερμού. Αναμένεται η έκδοση επίσημου Δελτίου Τύπου από την Ασφάλεια Αττικής.

H ανακοίνωση της αστυνομίας

Από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής συνελήφθησαν χθες, Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2024, στην Πάτρα, 50χρονος ημεδαπός και 37χρονη ημεδαπή και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εκβίαση.

Προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία,ο 50χρονος ζήτησε από μέλη διοικητικού συμβουλίου αγροτικού συνεταιρισμού το ποσό των -300.000- ευρώ προκειμένου να τους παρέχει συνδρομή σε δικαστικής και διοικητικής φύσεως ζητήματα, που ανέκυψαν μετά την εκλογή νέου προέδρου.

Ακολούθησε προγραμματισμένη συνάντηση, στην οποία εμφανίσθηκε ο 50χρονος μαζί με την 37χρονη, οι οποίοι και συνελήφθησαν μετά την παραλαβή του χρηματικού ποσού των -150.000- ευρώ, μέρος των οποίων είχε προσημειωθεί.

Επίσης, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε όχημα, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία μεταλλική συσκευασία που περιείχε μεταλλικά σφαιρίδια για αεροβόλο.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Πηγή: pelop.gr