Έγιναν σήμερα στην Τρίπολη τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Μάριου Μιχαήλ Τουρούτσικα.

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Υποσμηναγού Μάριου Μιχαήλ Τουρούτσικα έγιναν σήμερα στην Τρίπολη, ένα περίπου χρόνο μετά το θάνατό του σε δυστύχημα

Τον Ιανουάριο του 2023, ο Υποσμηναγός Μάριος Μιχαήλ Τουρούτσικας κι ένας ακόμη συνάδελφός του, βρήκαν τραγικό θάνατο, σε αεροπορικό δυστύχημα εν ώρα υπηρεσίας. Η Πολιτεία, μέσω της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου της Τρίπολης, θέλοντας να τιμήσει τον αδικοχαμένο 30χρονο, που έπεσε εν ώρα καθήκοντος, φιλοτέχνησε προτομή η οποία και τοποθετήθηκε στη συμβολή των οδών Αγίου Κωνσταντίνου και Μίκη Θεοδωράκη, στην αρκαδική πρωτεύουσα.

Τη σημερινή- Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023- τελετή των αποκαλυπτηρίων, παρακολούθησε πλήθος κόσμου, ενώ για το νεκρό μίλησαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, ο Δήμαρχος Τρίπολης, Κώστας Τζιούμης, ο διοικητής της μοίρας της πολεμικής αεροπορίας στην οποία ανήκε ο άτυχος Υποσμηναγός, Νικόλαος Παππάς και ως εκπρόσωπος της οικογενείας του νεκρού, η δημοσιογράφος Βίκυ Φλέσσα.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο συγγραφέας, Πέτρος Σαραντάκης, ενώ θα πρέπει να σημειώσουμε πως την προτομή φιλοτέχνησε ο Παναγιώτης Λαμπρινίδης. Στεφάνια κατέθεσαν, πέραν από τους εκπροσώπους της πολεμικής αεροπορίας, οι Βουλευτές Αρκαδίας, κ. Παπαηλιού και Κωνσταντινόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Αντώνης Οικονόμου καθώς και εκπρόσωπος της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, πραγματοποιήθηκαν υπερπτήσεις πολεμικών αεροσκαφών τύπου Phantom, προς τιμήν του νεκρού Υποσμηναγού.

Τέλος, όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Τρίπολης, ο χώρος στον οποίο βρίσκεται η προτομή, θα διαμορφωθεί ως πλατεία στο προσεχές μέλλον.

Δείτε τη στιγμή των αποκαλυπτηρίων της προτομής, καθώς και απόσπασμα του χαιρετισμού του κ. Κώστα Τζιούμη:

Πηγή: arcadia938.gr