Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου και ο δεύτερος κύκλος του σεμιναρίου που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Αρκαδίας, με στόχο την εκπαίδευση και κατάρτιση των μελών του σχετικά με τις «Οικογενειακές Επιχειρήσεις».
Υπενθυμίζεται ότι ο πρώτος κύκλος πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

Στον χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γιάννης Τρουπής, αφού ευχαρίστησε τον εισηγητή Δρ. Ιωάννη Κίνια για την αποδοχή της πρόσκλησης, εστίασε στις πολυεπίπεδες δράσεις του Επιμελητηρίου Αρκαδίας για την εκπαίδευση των μελών του, μεταξύ άλλων, την ημερίδα για την «Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας» τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου που διοργανώνει σε συνεργασία με την Επιθεώρηση Εργασίας και τη συνδιοργάνωση άλλων επαγγελματικών φορέων και την έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO» που θα πραγματοποιηθεί, 10-14 Απριλίου στη ΒΙΠΕ Τρίπολης. «Για άλλη μία φορά η Αρκαδία θα είναι στο επίκεντρο της επιχειρηματικότητας. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την έκθεση και ήδη το μεγαλύτερο μέρος της έκθεσης έχει κλειστεί», αναφέρει, τονίζοντας παράλληλα ότι οι ημερίδες που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της έκθεσης, θα έχουν κύρια θεματολογία τις εξελίξεις στο παγκόσμιο επιχειρείν.
Ο κ. Τρουπής δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην παρέμβαση που έκανε το Επιμελητήριο Αρκαδίας στο πρόγραμμα της απολιγνιτοποίησης, «Στο Επιμελητήριο ακούμε τον παλμό της αγοράς. Μιλήσαμε με φορείς και επιχειρηματίες, αφουγκραστήκαμε τα προβλήματά τους και κάναμε επιστολή παρέμβασης για να γίνουν κάποιες διορθώσεις ώστε απλοποιηθούν οι διαδικασίες υποβολής φακέλων και να αντλήσουν τα κονδύλια οι επιχειρήσεις.

Ο εισηγητής Δρ. Ιωάννης Κίνιας, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, του Πανεπιστημίου Αιγαίου και Επιστημονικός Συνεργάτης των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διοίκηση Επιχειρήσεων – ΜΒΑ» και «Executive MBA», φανερά ενθουσιασμένος από την πρόσκληση του κ. Γιάννη Τρουπή για τη διοργάνωση του σεμιναρίου, ανέφερε ότι το Επιμελητήριο Αρκαδίας, είναι από τα πρώτα, αν όχι το πρώτο, που διοργανώνει αυτό το είδος σεμιναρίου.

Οι θεματικές ενότητες που αναλύθηκαν και στα δύο μέρη του σεμιναρίου αφορούσαν:
• Οικογενειακές Επιχειρήσεις, οικογενειακή δυναμική & ειδικά χαρακτηριστικά των οικογενειακών επιχειρήσεων
• Η διαδοχή στην οικογενειακή επιχείρηση, ο ρόλος του φύλου στη διαδοχή
• Εταιρική διακυβέρνηση οικογενειακών επιχειρήσεων, μηχανισμοί οικογενειακής διακυβέρνησης • Οι οικογενειακές επιχειρήσεις στον κόσμο και η επίδραση τους στις εθνικές οικονομίες
• Οργανισμοί υποστήριξης οικογενειακών επιχειρήσεων
• Ευρωπαϊκές πολιτικές για τις οικογενειακές επιχειρήσεις
• Στιγμιότυπα από έρευνες για οικογενειακές επιχειρήσεις – case studies