Τα εκλογικά κέντρα σε Δυτική Αχαΐα, Καλάβρυτα και Ερύμανθο.

Οι πλήρεις προεκλογικοί ρυθμοί ισχύουν για όλες τις υποψήφιες παρατάξεις της Αχαΐας. Μετά την καταγραφή της «Π» για τους Δήμους Πατρέων και Αιγιάλειας, έχουν σειρά οι Δήμοι Δυτικής Αχαΐας, Καλαβρύτων και Ερυμάνθου, όπου το ενδιαφέρον είναι πολύ μεγάλο και οι πιο κλειστές κοινωνίες δείχνουν καθημερινά διάθεση συμμετοχής στα κοινά.

Στη Δυτική Αχαΐα, οι τρεις από τους τέσσερις συνδυασμούς λειτουργούν ήδη τα εκλογικά τους κέντρα, όλα κοντά στην πλατεία Δημοκρατίας.
Συγκεκριμένα, η παράταξη «Οραμα για τη Δυτική Αχαΐα» του Σπύρου Μυλωνά στεγάζει το εκλογικό της κέντρο επί της πλατείας Δημοκρατίας και τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια. Μία ημέρα αργότερα θα γίνουν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της «Δύναμης Προοπτικής για τη Δυτική Αχαΐα» του Φίλιππου Λιάκου που βρίσκεται και αυτό στην πλατεία Δημοκρατίας. Η «ΑΝΑπτυξιακή ΠΝΟΗ για τη Δυτική Αχαΐα» του Γρηγόρη Αλεξόπουλου έχει το εκλογικό της κέντρο δίπλα στην πλατεία Δημοκρατίας στην Πατρών-Πύργου 4. Η εκδήλωση εγκαινίων δεν έχει ανακοινωθεί πότε θα γίνει, αλλά είναι πιθανό να συμβεί την εβδομάδα που έρχεται. Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν θα έχει και πού θα στεγάσει το εκλογικό της κέντρο η «Λαϊκή Συσπείρωση» του Γιάννη Χριστοδουλόπουλου.

Στα Καλάβρυτα, ο δήμαρχος Θανάσης Παπαδόπουλος θα έχει το εκλογικό του κέντρο στο κέντρο της πόλης, όπως θα συμβεί το ίδιο και με τον Θανάση Κανελλόπουλο που θα στεγάσει το εκλογικό του στη Λοχαγού Καποτά. Με βάση πληροφορίες είναι πιθανό να ανοίξουν και από έναν χώρο συνεστίασης στην Κλειτορία, ενώ στα Καλάβρυτα θα υπάρχει χώρος και για τη «Λαϊκή Συσπείρωση» του Σταμάτη Ανδριόπουλου, αλλά ακόμα δεν έχει βρεθεί.

Τέλος, στον δήμο Ερυμάνθου, ο δήμαρχος Θόδωρος Μπαρής αυτές τις ημέρες έχει προσηλωθεί στο να είναι επιτυχημένη η Αγροτική Εκθεση Χαλανδρίτσα. Μετά το τέλος της AgreXa την Κυριακή, αναμένεται να προχωρήσει στο άνοιγμα του εκλογικού του κέντρου που θα βρίσκεται στο κέντρο της Χαλανδρίτσας. Σε παρόμοια φάση βρίσκεται και ο υποψήφιος δήμαρχος Διαμαντής Κανελλόπουλος που θα έχει εκλογικό κέντρο στη Χαλανδρίτσα, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ η «Λαϊκή Συσπείρωση» και ο Τάκης Σκιαδάς δεν έχουν γνωστοποιήσει ακόμα τις προθέσεις τους.
Το σίγουρο είναι ότι στους τρεις Δήμους τα εκλογικά κέντρα θα συγκεντρώνουν καθημερινά αρκετό κόσμο, αφού οι πιο μικρές κοινωνίες ζουν με διαφορετικό τρόπο τις εκλογικές διαδικασίες.

Πηγή: pelop.gr