Ρολόγια και κοσμήματα αξίας 2.500 ευρώ αφαίρεσαν από σπίτι στη Συμπολιτεία Αιγιαλείας. Οι «επισκέπτες» δράστες και η διασύνδεση τους με ντόπιους συνεργούς.

Μια διάρρηξη σε σπίτι, με το αυτοκίνητο των δραστών να εντοπίζεται στο Ζεφύρι Αττικής, και μια εγκατάλειψη οχήματος σε περιοχή του Αιγίου, με έναν εκ των επιβατών, σύμφωνα με πληροφορίες της «Πελοποννήσου», να αφήνει πίσω του το κινητό του τηλέφωνο, κατεγράφησαν με διαφορά λίγων ωρών, με τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αιγιαλείας να εξετάζουν διασύνδεση των δύο υποθέσεων.

Ολα ξεκίνησαν όταν τέσσερα άτομα παραβίασαν σπίτι στο Πανόραμα Συμπολιτείας και αφαίρεσαν οκτώ ρολόγια και κοσμήματα αξίας περίπου 2.500 ευρώ. Διέφυγαν με αυτοκίνητο, με κατοίκους της περιοχής, αντιλαμβανόμενοι την παρουσία τους, να συγκρατούν τα χαρακτηριστικά του οχήματος και να ειδοποιούν την Αστυνομία.

Στο πλαίσιο των ερευνών, το ΙΧ «πέρασε» στο σύστημα ως ύποπτο για εμπλοκή σε υπόθεση κλοπής και σε σύντομο χρονικό διάστημα εντοπίστηκε και κατασχέθηκε στο Ζεφύρι. Σε αυτό, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, επέβαιναν τέσσερις ρομά, ενώ ιδιοκτήτης του οχήματος εμφανίζεται ομόφυλός τους που έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις.

Λίγα λεπτά μετά τη διάρρηξη, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) Αιγίου εντόπισαν ένα ύποπτο αυτοκίνητο να κινείται στο παράδρομο που οδηγεί στο νοσοκομείο της πόλης. Στο σήμα των αστυνομικών για έλεγχο, ο οδηγός το ακινητοποίησε και μαζί με τρεις ακόμα επιβάτες το εγκατέλειψαν επί τόπου και τράπηκαν σε «άτακτη» φυγή, αφήνοντας ωστόσο πίσω τους προσωπικά αντικείμενα, μεταξύ των οποίων και το κινητό τηλέφωνο. Τα πλήρη στοιχεία των ατόμων ταυτοποιήθηκαν, όπως επίσης και η ιδιοκτήτρια του ΙΧ και, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για ρομά.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές εκτιμάται οι δύο υποθέσεις σχετίζονται μεταξύ τους, με τη δεύτερη «4άδα» να αποτελεί την υποστηρικτική ομάδα των δραστών της διάρρηξης.

Πηγή: pelop.gr