Το βιβλίο της Βούλας Αργυροπούλου «Γυναίκες στο Ντιβάνι» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΚΑΚΤΟΣ αφορά ιστορίες γυναικών που μια φορά κι έναν καιρό έτυχε να βρεθούν στο ντιβάνι της ψυχολόγου. 24 ιστορίες, όσα και τα γράμματα της αλφαβήτου, ξεδιπλώνουν μέσα από τη ζωντανή γραφή της Αργυροπούλου τον γυναικείο ψυχισμό.

Ο Σάκης Τσινιάρος και η Αλεξάνδρα Χαραλαμπίδου, διακρίνοντας τη θεατρικότητα του κείμενου, μελέτησαν τις ιστορίες και διάλεξαν τρεις από αυτές που ως κεντρικό θέμα έχουν τη γυναίκα και τη σχέση της με το παιδί και τη μητρότητα. 

Τρεις γυναίκες εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους κάθονται στο ντιβάνι και εξιστορούν τα πάθη και τα συναισθήματά τους. Γεγονότα και αισθήσεις, αλήθειες και ψέματα, έρωτες και απομυθοποιήσεις μπλέκονται σε μια γοητευτική ατμόσφαιρα απογύμνωσης και εξομολόγησης.

Η παράσταση παρουσιάστηκε στο θέατρο Αλκμήνη, κάνοντας απαντωτά sold out και συγκεντρώνοντας τα καλύτερα σχόλια από κοινό και κριτικούς.

Την Παρασκευή 26 Απριλίου και το Σάββατο 27 Απριλίου στις 21.00 η παράσταση θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Θέατρο Ζακύνθου.

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Τι κάνει μια γυναίκα μάνα; Τι γίνεται όταν της θίγεται το μητρικό της φίλτρο; Πώς επηρεάζεται από τη δική της μητέρα; Πώς αντιδρά στη βία σε ένα παιδί ακόμη κι αν δεν είναι δικό της; Ακόμη κι αν δεν έχει γεννηθεί; Πώς καθορίζουν τη ζωή της τα κοινωνικά στερεότυπα;

Τρεις διαφορετικές γυναίκες. Τρεις διαφορετικές εξομολογήσεις. Τρεις διαφορετικές οπτικές.
Κατά βάθος μια γυναίκα. Η γυναίκα που στον πυρήνα της είναι μάνα. Ανεξάρτητα αν κοινωνικά είναι. Το μητρικό φίλτρο που μας συνδέει όλες ανεξάρτητα από την επιλογή να γίνουμε μάνες. Ανεξάρτητα από την αποδοχή ή όχι του να μπορούμε βιολογικά να τεκνοποιήσουμε.
Η επιβίωση μιας γυναίκας σε μια πατριαρχική κοινωνία. Η επιβίωση μιας γυναίκας σε έναν κόσμο γεμάτο κοινωνικά στερεότυπα. Η διαμόρφωση μιας γυναίκας γαλουχημένης σε ένα περιβάλλον συναισθηματικών εκβιασμών. Συναισθηματικής κακοποίησης. Υποταγής. 

Η έκρηξη και η αντίδραση. Γιατί το μητρικό φίλτρο είναι ένα ένστικτο που δεν τιθασεύεται. Δεν μπαίνει σε καλούπια. Δεν υποκύπτει σε καθωσπρέπει συμπεριφορές, κι όταν προσβάλλεται, έχει απρόβλεπτες συνέπειες.

Δείτε το trailer εδώ

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Συγγραφέας: Βούλα Αργυροπούλου

Σκηνοθεσία- Διασκευή κειμένου: Σάκης Τσινιάρος

Δραματουργική επεξεργασία: Αλεξάνδρα Χαραλαμπίδου

Ερμηνεία: Αλεξάνδρα Χαραλαμπίδου, Σάκης Τσινιάρος

Βοηθός Σκηνοθέτη : Μάρω Χαραλαμπίδου

Μουσική : Αχιλλέας Στέλιος

Σκηνικά – Κοστούμια : LiwLiwX

Εικαστικά: Μαίρη Πανδή

Μακιγιάζ – Κομμώσεις: Γιώργος Καρδάτος

Φωτογράφιση προγράμματος, αφίσας και τρέιλερ παράστασης: Νίκος Χατζηβασιλείου

Στούντιο ηχογράφησης: JUKEBOOKS

Έκδοση Προγράμματος: ΚΑΚΤΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Παραγωγή: Light on Stage 

Δημοτικό Θέατρο Ζακύνθου

26-27 Απριλίου ώρα 21.00

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: 6942680049