ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δήλωση του Σωτήρη Παρίση, υποψηφίου Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας

Να παρθούν τώρα όλα τα αναγκαία αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα

Για ακόμα μία φορά η Δυτική Ελλάδα των μεγάλων επενδύσεων βρέθηκε ανοχύρωτη με τις πρώτες βροχές. Λίγα λεπτά έντονης βροχής το απόγευμα της Δευτέρας και ήταν για ακόμη αρκετά για να σημειωθούν σοβαρά προβλήματα στην Εθνική Οδό Πατρών Κορίνθου (παλαιά και νέα) στο ύψος του Αιγίου και του Διακοπτού με κατολισθήσεις και φερτά υλικά στο οδόστρωμα, αλλά και να σημειωθούν προβλήματα στις γύρω περιοχές για το λαό.

Αυτά είναι ένα δείγμα των «μεγάλων έργων» προστασίας της ζωής και της περιουσίας του λαού στην περιοχή μας, από την Περιφερειακή Αρχή Φαρμάκη (ΝΔ), σε συνέχεια των προηγούμενων περιφερειακών αρχών (ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ κ.α.).

Αυτή είναι η περίφημη προστασία που προσφέρουν διαφημίζοντας έργα μακριά απ’ τις πραγματικές λαϊκές ανάγκες του λαού, αφού μέσα μόνο σε λίγες μέρες, γινόμαστε ξανά στο ίδιο έργο θεατές και μάλιστα στα ίδια σημεία της εθνικής οδού (παλαιάς και νέας), που ο λαός έχει χρυσοπληρώσει για την κατασκευή της, όπως και καθημερινά με τα διόδια που τον χαρατσώνουν.

Αυτή είναι η περίφημη λειτουργία με ιδιωτικά κριτήρια τέτοιου είδους υποδομών από τις μεγαλοκατασκευστικές εταιρείες που εκμεταλλεύονται τις εθνικές οδούς και έχουν μάλιστα και το θράσος, με το δικαίωμα που τους δίνουν κυβερνήσεις, περιφερειακές και τοπικές αρχές, να απαιτούν και νέα χαράτσια με αυξήσεις στα διόδια.

Απαιτούμε εδώ και τώρα, να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα με αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα, τα οποία με την κατασκευή της νέας εθνικής οδού δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, της περιφέρειας και των δήμων. Να προστατευτεί ο λαός και η περιουσία του. Καμία σκέψη για αυξήσεις στα διόδια, κατάργησή τους.

Για εμάς, οι ζωές μας δεν είναι κόστος, έχουν αξία, δεν παζαρεύονται!

Καλούμε το λαό, τη νεολαία στις 8 Οκτώβρη και με την ψήφο του να δυναμώσει όσο το δυνατόν πιο αποφασιστικά τη Λαϊκή Συσπείρωση σε Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και σε όλους της Δήμους της Περιοχής, για να δυναμώσει ο λαός και αγώνας του για τις ανάγκες που έχει σήμερα!