Eκκληση προς όλους τους ιδιοκτήτες και επικαρπωτές οικοπέδων, να ανταποκριθούν έγκαιρα στην υποχρέωσή τους για τον καθαρισμό των οικοπέδων τους, απευθύνει ο Δήμος Καλαβρύτων.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής: Στο πλαίσιο της πρόληψης για την αποτροπή κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της, δυνάμει του άρθρου 266 του Ν. 5037/2023 (ΦΕΚ 78/28.03.2023 τεύχος Α’) & του κανονισμού καθαριότητας, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Καλαβρύτων, καλεί όλους τους ιδιοκτήτες, νομείς, επικαρπωτές, μισθωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων σε περιοχές εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων και εντός ορίων οικισμών χωρίς εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο, επί εκτάσεων που βρίσκονται εντός ακτίνας εκατό μέτρων (100 μ.), από τα όρια των ανωτέρω περιοχών, καθώς και επί εκτός σχεδίου γηπέδων με κτίσμα, να προβούν έγκαιρα στον καθαρισμό τους έως την 30η Απρίλιου 2024.

Η απομάκρυνση και η εναπόθεση των υλικών θα πραγματοποιείται με ευθύνη των ιδιοκτητών, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων, ο Δήμος- σύμφωνα με τον ισχύοντα κανονισμό- επιβάλλει πρόστιμο που ανέρχεται σε 0,50 ευρώ ανά τ.μ. και τη δαπάνη αυτεπάγγελτου καθαρισμού του χώρου και απομάκρυνσης των υλικών.