Έλεγχος στις καταναλώσεις και μεγαλύτερη ευελιξία στην τιμολόγηση για καταναλωτές και προμηθευτές – Μπαίνουν στην «πρίζα» και οι έξυπνοι μετρητές.

Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους αναμένεται να έχει καλύψει ο ΔΕΔΔΗΕ τη μηνιαία καταμέτρηση για τα 7,5 εκατομμύρια ρολόγια ηλεκτρικής ενέργειας, με σκοπό οι ενδείξεις κάθε μετρητή να σταλούν στους προμηθευτές, προκειμένου να εκδίδονται μηνιαίοι εκκαθαριστικοί λογαριασμοί.

Το μέτρο έχει εξαγγείλει από τις αρχές του έτους ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, ως ένα εργαλείο ορθολογικότερης τιμολόγησης, αλλά και αντιμετώπισης των ρευματοκλοπών, για το οποίο η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα που θα ενσωματωθούν στο επικείμενο πολυνομοσχέδιο του ΥΠΕΝ.

Όπως ανέφερε χθες στο συνέδριο Power&Gaz η Γενική Διευθύντρια Εμπορικών Λειτουργιών του ΔΕΔΔΗΕ, Οντίλ Γκίνη, η μηνιαία καταμέτρηση θα συμβάλλει στη διαφάνεια στην αγορά ηλεκτρισμού και θα περιορίσει σημαντικά την πολυπλοκότητα των τιμολογίων.

 

Θα μπορέσει, όπως εξήγησε, να βοηθήσει τους καταναλωτές να εξοικονομήσουν ενέργεια γιατί θα έχουν ταχύτερη ενημέρωση για την κατανάλωσή τους, κάτι που θα τους επιτρέψει να προσαρμόσουν αντίστοιχα τον τρόπο με τον οποίο καταναλώνουν και να επιλέξουν το κατάλληλο τιμολόγιο.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr