ΔΕΕΠ ΝΔ Αχαΐας: Η εκδήλωση με την Υπουργό Ζαχαράκη και την υποψήφια Ευρωβουλευτή Ρογδάκη

Η Δ.Ε.Ε.Π. ΝΔ Αχαΐας, σε συνεργασία με την Ένωση Γυναικών Πάτρας, διοργάνωσε και πραγματοποίησε απόψε εκδήλωση στο ξενοδοχείο “MY WAY”, με ομιλήτρια την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη.

Η Υπουργός στην ομιλία της έκανε αναφορά στο διακύβευμα των ευρωεκλογών, το οποίο, όπως έχει επισημάνει ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επικεντρώνεται στο δίλημμα: Σταθερότητα με ισχυρή εκπροσώπηση στην Ε.Ε. ή λαϊκισμός και κίνδυνος για πισωγυρίσματα;

Σοφία Ζαχαράκη: Δύο επισκέψεις στην Πάτρα, σήμερα και την Κυριακή

Επιπλέον, ως αρμόδια Υπουργός, η κυρία Σοφία Ζαχαράκη κατά την ομιλία της ανέλυσε εκτενώς τις επιπτώσεις ενός μείζονος κοινωνικού προβλήματος, αυτού της ενδοοικογενειακής βίας, στη γυναικεία επιχειρηματικότητα και θα απαντήσει σε ερωτήσεις με συντονιστή της συζήτησης τον Πρόεδρο της Δ.Ε.Ε.Π. Ν.Δ. Αχαΐας Αντώνη Κουνάβη.

Επίσης χαιρετισμό απηύθυνε η Πρόεδρος της Ένωσης Γυναικών Πάτρας και υποψήφια Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κα. Άννα Μαρία Ρογδάκη.

Με την ευκαιρία της παρουσίας της στην Πάτρα, η κυρία Σοφία Ζαχαράκη από το πρωί είχε ουσιαστικές επαφές και συναντήσεις στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Από την πλευρά της, η υποψήφια Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κα. Άννα Μαρία Ρογδάκη, κατά την διάρκεια της εκδήλωσης δήλωσε τα εξής:

“Eίμαι εδώ με δυο ιδιότητες, αλλά η καρδιά μου είναι στην Ένωση Γυναικών Πάτρας. Ευχαριστώ τον Αντώνη Κουνάβη, που στάθηκε βράχος στην επιλογή του προσώπου μου που εξέπληξε και μένα, ο πρωθυπουργός μου είπε ότι πέρα από τα άτομα του κόμματος χρειάζομαι και τα άτομα της κοινωνίας, να μην πάρουμε αψήφιστα τις ευρωεκλογές, δεν είναι πολιτική πρόταση να λένε κάποιοι να φύγει ο Μητσοτάκης, θέλω να στηρίξετε την προσπάθεια της ΝΔ. Αρχίζουμε αγώνα και είμαι σίγουρος ότι το αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο από το αναμενόμενο.”

Ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ Αχαΐας, Αντώνης Κουνάβης αναφερόμενος στην Υπουργό Σοφία Ζαχαράκη δήλωσε τα εξής:

Η Σοφία Ζαχαράκη είναι μια πραγματική κυρία της πολιτικής ζωής της χώρας μας. Μου είπε να προχωρήσω στην σημερινή ημερίδα χωρίς δεύτερη σκέψη. Θέλω να ευχηθώ στην Άννα Μαρία Ρογδάκη καλή επιτυχία και είμαι σίγουρος ότι οι πολίτες της Αχαΐας τον έναν σταυρό θα τον δώσουν σε εκείνην.

Το φαινόμενο της οικογενειακής βίας δυστυχώς έχει αυξηθεί πάρα πολύ και μαστίζει την κοινωνία μας. Για μένα η γυναίκα είναι ζωή. Χωρίς αυτήν δεν θα υπήρχε τίποτα.

Η γυναίκα είναι σύζυγος, μάνα, γιαγιά, επιχειρηματίας, εργαζόμενη. Πόσο μάλλον όταν η βία ασκείται μπροστά στα ίδια τα παιδιά, σε αγνές ψυχούλες. Κάθε γυναίκα πρέπει να έχει τη δύναμη να καταγγείλει αυτό το φαινόμενο και να μην φοβάται τι θα γίνει την επόμενη ημέρα.

Η τιμωρία για αυτά τα τέρατα είναι η κοινωνική απαξίωση. Η ποινή της δικαιοσύνης μπορεί να περάσει, η κατακραυγή της κοινωνίας όμως ποτέ.”

 

 

 

Μετά το μήνυμα νίκης του Αντώνη Κουνάβη στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου (“να μην παίξουμε την Ελλάδα στα ζάρια”) η Σοφία Ζαχαράκη είπε από βήματος τα εξής:

“Όταν ψηφίζεις Νέα Δημοκρατία στις Ευρωεκλογές εκείνη τη στιγμή δίνεις ψήφο εμπιστοσύνης στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Δεν έχουμε περιθώριο εκείνη την ημέρα να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Δεν πρέπει να αφήσουμε τη χώρα σε όσους αγαπούν το μπάχαλο. Σε αυτούς που έβαζαν το ένα μέλος της οικογένειας απέναντι στον άλλο.

Δεν μπορεί να είναι πολιτικό διακύβευμα το να πέσει ο Μητσοτάκης. Θέλουμε μια υγιή συζήτηση, έναν διάλογο για το μέλλον που θέλουμε. Περνάει από εμάς η εξωτερικό πολιτική, το μεταναστευτικό, η οικονομική πολιτική, η ενίσχυση στο δημόσιο σύστημα υγείας, κλπ.

Θέλω να κάνω μια ιδιαίτερη αναφορά στους νέους. Τους ακούμε, θέλουμε να είναι παρόντες στις 9 Ιουνίου. Λέμε ένα μεγάλο ναι στην πρόοδο και όχι σε αυτούς που θέλουν να μας πάμε πίσω στη ζωή μας. Στις 9 Ιουνίου ψηφίζουμε τυ σταθερότητα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη”.

Παράλληλα, ανέπτυξε όλες τις δράσεις του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας.

 

 

 

 

Πηγή: pelop.gr