Παρακολουθούμε εδώ και ημέρες τα τεκταινόμενα στο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική συμμαχία. Ένα συνέδριο πού κατέληξε σε φιάσκο.

Τα συνέδρια της Αριστεράς ανέκαθεν ξεχώριζαν γιατί η διεξαγωγή τους αφορούσε κυρίως και πρωτίστως τον επαναπροσδιορισμό της ιδεολογικής κατεύθυνσης, για προβληματισμό και σύνθεση και δευτερευόντως αφορούσε πρόσωπα.
Άν ανατρέξει κάποιος στήν Ιστορία βλέπει οτι στα συνέδρια υπήρχε προσυνεδριακό υλικό που αποτελούσε τον δείκτη, τον κανόνα για τη μορφοποίηση συνολικά της ιδεολογικής και πολιτικής φυσιογνωμίας του κόμματος.

Στό πρόσφατο συνέδριο είδαμε τα ακριβώς αντίθετα.
Πολιτικές καντρίλιες, ίντριγκες, δείπνα, παρασκήνιο και αλληλομαχαιρώματα!
Άρα, στασιμότητα, σύγχυση, βήμα σημειωτόν και όλα υπο προθεσμία με ορίζοντα τις Ευρωεκλογές. Όταν η παραμονή του προέδρου “ήρτηται” από το αποτέλεσμα, αναμενόμενη είναι η καταψήφισή του απο τους εσωκομματικούς του αντιπάλους.
Κατά το κοινώς λεγόμενο “κράτα μικρό καλάθι”.

Στόν αντίποδα το ΠΑΣΟΚ το έτερο κόμμα της ελάσσονος Αντιποπολίτευσης. Ορατή είναι η έλλειψη συγκεκριμένης στοχευμένης πολιτικής κατεύθυνσης, αλλα ακόμη χειρότερος είναι ο αλληλοσπαραγμός στελεχών Πανελλαδικά και φυσικά της Αχαίας συμπεριλαμβανομένης καθοτι δεν υπάρχει Μάρτης χωρίς Σαρακοστή.
Πολλοί και εδώ θα καταψηφίσουν δεδομένου οτι τα “όργανα” αμφισβήτησης της ηγεσίας καλά κρατούν!!

Με αυτά και μ’ αυτά αναρωτάται κανείς γιατί κάνει ” πάρτυ” ο Μητσοτάκης.
Δημοσκοπικά καλπάζει παρόλα τα ανοιχτά ζητήματα. Αγροτικό, Ποινικοί Κώδικες, Ομόφυλα ζευγάρια (πού αντί να χάσει πόντους, έχασαν άλλοι) , ακρίβεια, Εθνικά θέματα, ενεργειακό, Ιδιωτικά Πανεπιστήμια κλπ.

Εν όψει Ευρωεκλογών ήδη οι Αντιπολιτευόμενοι αρχηγοί τον έχουν αναγορεύσει ώς πρώτο και παλεύουν για τη δεύτερη θέση!!! Φεύ και πάλι φεύ!!!
Οι εκλογές αυτές αποτελούν ευκαιρία γιά τιμωρητική ψήφο πρός την εκάστοτε Κυβέρνηση και ώς φυσική συνέπεια τσιμπάνε σε ποσοστά τα λεγόμενα μικρά κόμματα. Στόν ορίζοντα δέν φαίνεται κόμμα πού θα απειλήσει τη ΝΔ.

Θα ανέβουν όλοι λίγο πολύ, πλην Κυβέρνησης και ενδεχόμενα νέοι σχηματισμοί. Συμπερασματικά η Κεντροαριστερα φαίνεται παλλινδρομούσα, δίνοντας την εικονα ότι γίνεται κηνυγητό για την καρέκλα, δυστυχώς.
Απαιτείται ένα πολιτικό ηλεκτροσόκ γιατί Δημοκρατία οπου ελλείπει η Αντιπολίτευση, είναι ασθενής.

Και σήμερα Αντιπολίτευση είναι μόνο στα λόγια. Ουσία δέν υπάρχει όσο σκληρή κι άν ακούγεται αυτή η άποψη.

Ψελίζεται όμως παντού.

Κύριοι συνέλθετε και απλώστε τα φτερά σας.
Εάν έχετε και άν μπορείτε.!!!