Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη στο Αίγιο οι Β΄Ελληνικοί Αγώνες Λόγου με θέμα “Δημοκρατία”, στους οποίους συμμετείχαν δεκάδες μαθητές της Γ’ Γυμνασίου από 9 σχολεία της Αχαΐας. Οι εργασίες φιλοξενήθηκαν στο Πολύκεντρο Συνεδριακό Κέντρο στην παραλία Αιγίου, σε διοργάνωση του Δήμου Αιγιαλείας, της Αντιδημαρχίας Δημοσίων Σχέσεων-Επικοινωνίας-Εθιμοτυπίας-Εκδηλώσεων και των Διοργανωτών των Αγώνων Λόγου, με την έγκριση και υπό την επίβλεψη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας. 

Στην αρχική τοποθέτησή της η αντιδήμαρχος κα Μαρία Αγγελοπούλου τόνισε μεταξύ άλλων ότι οι Αγώνες Λόγου έχουν ως στόχους:

  • την ενίσχυση του ομαδικού πνεύματος
  • την άσκηση στην ανάπτυξη επιχειρηματολογίας
  • την άσκηση στην έκφραση και στον προφορικό λόγο
  • την εξωστρέφειά τους
  • την εξοικείωση με την έννοια της Δημοκρατίας
  • την δικτύωση των  μαθητών με συμμαθητές τους από άλλους Δήμους.

Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας π. Ιωακείμ Βενιανάκης εκπροσωπώντας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Ιερώνυμο, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αιγιαλείας κ. Επαμεινώνδας Δούλος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αιγιαλείας κ. Λεωνίδας Θεοφανόπουλος, η φιλόλογος-ιστορικός και πρόεδρος της ΙΛΕΑ κα Βάνα Μπεντεβή και εκπρόσωποι από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας. 

Οι μαθητές πραγματικά εντυπωσίασαν με την ευγλωττία τους, τις ιδέες τους και την έκφραση των απόψεών τους με πραγματικά ωραίο λόγο, τόσο στις ατομικές τους ομιλίες, όσο και στις ομαδικές αλλά και στο στάδιο του διαξιφισμού μεταξύ ομάδων.

Σε δηλώσεις του, μετά το τέλος των Αγώνων, ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος αναφέρει: «Είναι μεγάλη τιμή για μας να φιλοξενούμε στο Αίγιο αυτούς τους αγώνες λόγου όπου έφηβοι μαθητές μαθαίνουν την αξία του διαλόγου, των επιχειρημάτων, των διαφωνιών σε πολιτισμένο επίπεδο. Οι νέοι έχουν άποψη και οφείλουμε να τους ακούμε, να τους λαμβάνουμε υπ’όψιν και να διαμορφώνουμε τις καθημερινές μας αποφάσεις ανάλογα».