Στο Σύνταγμα έφτασαν μελισσοκόμοι από όλη την Ελλάδα το πρωί της Πέμπτης (22.02.2024) προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους. Γέμισε με μελισσοκόμους ανάμεσα σε αυτούς και μεγάλος αριθμός από μελισσοκόμους Καλαβρύτων και Αχαΐας.

Η περιοχή στην πλατεία Συντάγματος λίγο μετά τις 8 το πρωί της Πέμπτης (22.02.2024) γέμισε με μελισσοκόμους και υπολογίζεται ότι εκεί βρίσκονται πάνω από 1000 άτομα. Στέκονται απέναντι από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη με καπνιστήρια στα χέρια (απαραίτητο εργαλείο για την δουλειά τους) διαμαρτυρόμενοι κυρίως για τις ελληνοποιήσεις και το κόστος παραγωγής.

Έκλεισαν μάλιστα για λίγο τη λεωφόρο Αμαλίας, διότι όπως υποστηρίζουν δεν τους επέτρεπαν να φέρουν τα φορτηγά τους στην πλατεία και η αστυνομία τα κρατά στη λεωφόρο Αθηνών. Μετά από λίγη ώρα την άνοιξαν, καθώς τα φορτηγά πήραν εντολή να ξεκινήσουν για το Σύνταγμα και έφτασαν τελικά μερικά λεπτά πριν τις 9.30. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να κλείσει και πάλι η Αμαλίας. Στο σημείο βρίσκονται και πολλοί τροχονόμοι επειδή υπάρχει μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Οι μελισσοκόμοι κατέβασαν από τα φορτηγά πολλές κυψέλες προκειμένου με αυτό τον τρόπο να διαμαρτυρηθούν. Τις έχουν τοποθετήσει μπροστά από τον άγνωστο στρατιώτη.

Αντιπροσωπεία των μελισσοκόμων από 11 άτομα έχει συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη προκειμένου να συζητήσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Πηγή: www.newsit.gr

Δείτε φωτογραφίες – βίντεο