DVENTURE SLAM by THE NORTH FACE @ Kalavrita ski resort

Πόσα αστέρια μπορεί να φτάσει μια διανυκτέρευση στο βουνό? Η απάντηση ήρθε το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024 από την THE NORTH FACE με την υποστήριξη του Χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων. Ένα μικρό κατασκηνωτικό χωριό μέσα στο χιονισμένο τοπίο βρήκε τη θέση του στη θέση Βαθειά Λάκκα, στο ξέφωτο που βρίσκεται δίπλα στο σπιτάκι των pisteur με θέα που εκτείνεται από τις κορυφές του Χελμού έως τη θάλασσα του Κορινθιακού.

Το πρωί του Σαββάτου 17 Φεβρουαρίου expedition σκηνές THE NORTH FACE Mountain 25 , V 25 μαζί με 2 THE NORTH FACE 2 meter domes στήνονται για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες της δράσης. Ο ήλιος και ο μαλακός καιρός γίνονται σύμμαχοι μας σε αυτό το εγχείρημα βοηθώντας στη μεταφορά του εξοπλισμού αλλά και στο στήσιμο των σκηνών. Οι συμμετέχοντες φτάνουν ενθουσιασμένοι στο βουνό για να αποκτήσουν αυτή την μοναδική εμπειρία. Ένα μεικτό κοινό από έμπειρους χιονοδρόμους, κινηματογραφιστές ειδικών αποστολών και αθλητικών διοργανώσεων καθώς και λάτρεις της φύσεως και των ορέων συναντώνται σε υψόμετρο 1900μ. για να γεμίσουν βουνίσιo αέρα και να δοκιμάσουν τα όρια τους υπό το μηδέν. 40 άτομα στο σύνολο μέσα στους οποίους ήταν η ομάδα παραγωγής και ασφαλείας, 11 τυχεροί που κέρδισαν σε διαγωνισμό give away και 11 ειδικοί καλεσμένοι. Το απόγευμα του Σαββάτου όλη η ομάδα βρισκόμαστε στην Καντίνα του χιονοδρομικού για να γνωριστούμε. Μοιραζόμαστε μικρές ιστορίες από τη ζωή μας στη φύση και μέσα στην απλότητα του λευκού ερχόμαστε πιο κοντά αποκτώντας μια κοινή εμπειρία. Ακολουθεί η ομιλία της αλπινίστριας και ambassador της THE NORTH FACE Βανέσας Αρχοντίδου, όπου στις αρχές του 2022 κατόρθωσε να εκπληρώσει και τις δύο παραλλαγές των «Seven Summits», να ανέβει δηλαδή στις επτά υψηλότερες κορυφές των ηπείρων της Γης. Μια μικρή γεύση από τις αποστολές της και την αρωγή της ως Πρέσβειρα του Eυρωπαϊκού Συμφώνου στην ευαισθητοποίηση των πολιτών για την κατάσταση που δημιουργείται και το πώς μπορούμε να την αλλάξουμε.

Ο ήλιος έχει ήδη πέσει και το βουνό μεταμορφώνεται. Εικόνα ανεκτίμητης αξίας το λευκό τοπίο στο φως του φεγγαριού και των αστεριών. Οι χιονο-στρωτήρες του κέντρου δουλεύουν και ετοιμάζουν τις πίστες για την χιονοδρομία της επόμενης ημέρας. Η θερμοκρασία κατρακυλάει στους -… και η ομάδα ζεσταίνεται γύρω από το BBQ που έχουμε οργανώσει στην βεράντα της καντίνας. Ένα πάρτυ με δυνατές μουσικές, ποτό και φαγητό με υπέροχη παρέα και φόντο τα βουνά του Χελμού.

Παίρνουμε τα κρεββάτια μας στην πλάτη και σκαρφαλώνουμε στην πλαγιά. Δωμάτια εκατομμυρίων αστέρων μας περιμένουν με υπόστρωμα το παγωμένο χιόνι. Ο ύπνος ελαφρύς, η εμπειρία μοναδική. Θέρμανση ώρα μηδέν.

Με τις πρώτες αχτίδες του ήλιου απολαμβάνουμε την απόλυτη ησυχία του βουνού. Τα σακίδια στην πλάτη οργανωμένα με μαθηματική εντέλεια για τους πλέον έμπειρους του βουνού, στο ρυθμό των κλακ κουμπώνουν πέδιλα και σανίδια. Το πρώτο ride της ημέρας είναι γεγονός και οι riders βρίσκονται προ των πυλών. Στα λίγα λεπτά κατεβασιάς η Στύγα γίνεται δικαίως δικιά τους.

Ένα διήμερο γεμάτο από μοναδικές στιγμές που μας έφεραν πιο κοντά σε μας και μας έπεισαν ότι από το πιο απλό μέχρι το πιο δύσκολο όλα είναι πιθανά και εφικτά.
Ευχαριστούμε την ομάδα της THE NORTH FACE για την μοναδική εμπειρία που προσέφερε στους συμμετέχοντες, τους καλεσμένους μας για την συμμετοχή τους, το προσωπικό του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων για την πολύτιμη βοήθεια και όλη την ομάδα παραγωγής και συμμετεχόντων που έκαναν πραγματικότητα μια υπέροχη ιδέα.

Μείνετε συντονισμένοι.. Το βουνό του Χελμού ήταν μόνο η αρχή!