Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Χαράλαμπος Μπονάνος συναντήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024 με εκπροσώπους του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» και συγκεκριμένα με την πρόεδρο Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά, και την υπεύθυνη Ποιότητας Μαρία Νιωτάκη.

Κατά τη συνάντηση , ο κ. Μπονάνος εξέφρασε την βούληση της Περιφέρειας για συμμετοχή και συνεργασία στις δράσεις που προγραμματίζει το Ινστιτούτο για τη χρονιά που μόλις ξεκίνησε.

Συγκεκριμένα με αφορμή την έναρξη της Καρναβαλικής Περιόδου θα υλοποιηθεί για δεύτερη φορά φέτος η  εκστρατεία ενημέρωσης με θέμα «ΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ! Αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί » προωθώντας τηλεοπτικό σποτ , ραδιοφωνικό σποτ , εκστρατεία στα κοινωνικά δίκτυα καθώς, και δημιουργία αφίσας που θα τοποθετηθεί σε κεντρικά σημεία της πόλης.

Ο Αν. Περιφερειάρχης εξήρε το έργο του Ινστιτούτου και συνεχάρη την για την πολύχρονη προσφορά της στα θέματα οδικής ασφάλειας.

«Δυστυχώς σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., το έτος 2022 στη ΓΕ.Π.Α.Δ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ σημειώθηκε ο 2ος μεγαλύτερος αριθμός θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων (57), ενώ στο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Οδικής Ασφάλειας Ελλάδα 2020-2023 η ΠΔΕ εμφανίζεται με τη 2η χειρότερη επίδοση σε θανάτους ηλικιωμένων & πεζών, την 3η χειρότερη επίδοση σε θανάτους με μηχανοκίνητα δίκυκλα και με ένα όχημα, την 4η χειρότερη επίδοση συνολικά σε νεκρούς σε οδικά ατυχήματα ανά 100.000 κατοίκων και την 5η χειρότερη επίδοση σε θανάτους νέων .Η οδική ασφάλεια και η πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων αποτελούν θέματα μείζονος σημασία για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Για το λόγο αυτό, με αίσθημα ευθύνης θεωρούμε επιβεβλημένο να συνεχίσουμε και φέτος  τη συνεργασία με το Ινστιτούτο, υλοποιώντας όσα περισσότερα προγράμματα οδικής ασφάλειας μπορούμε » τονίζει ο κ. Μπονάνος.