Μεγάλη επιχείρηση χθες από άνδρες της Ασφάλειας Πάτρας, σε δύο πόλεις της Πελοποννήσου, για την σύλληψη μελών εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24 οι αστυνομικοί συνέλαβαν σε Άργος και Πύργο 5 άτομα που είχαν το προηγούμενο διάστημα προχωρήσει σε πλήθος παράνομων πράξεων , εξαπατώντας ανύποπτους πολίτες.

Συγκεκριμένα τα μέλη της οργάνωσης, ένας άνδρας και μια γυναίκα βουλγαρικής υπηκοότητας και τρεις ρομά, μεταξύ άλλων έπειθαν πολίτες να αγοράσουν αυτοκίνητα που πουλούσαν μέσω διαδικτύου, σε ψεύτικη ιστοσελίδα που είχαν δημιουργήσει.

Φρόντιζαν να λαμβάνουν χρήματα ως προκαταβολές και φυσικά ποτέ δεν παραλάμβανε το ΙΧ ο αγοραστής. Κερδίζοντας περίπου 200.000 ευρώ από τις απάτες.

Η δράση τους είχε “εξαπλωθεί” σε όλη την Ελλάδα, ενώ στην Δυτ. Ελλάδα θύματά τους είχαν πέσει πολίτες από την Πάτρα, την Ηλεία και την Ζάκυνθο

Εξάλλου, έχουν ταυτοποιηθεί από την ΕΛ.ΑΣ άλλα 40 άτομα τα οποία έδιναν τους αριθμούς των τραπεζικών λογαριασμών τους για να προωθούν σε αυτούς χρήματα τα θύματα του κυκλώματος.

Πηγή: tempo24.news