Ανακοίνωση για το θεραπευτικό κέντρο «Η ΜΕΡΙΜΝΑ» εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ να καταβληθούν τα δεδουλευμένα των εργαζομένων του θεραπευτικού κέντρου «Η ΜΕΡΙΜΝΑ».

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων του θεραπευτικού κέντρου «Η ΜΕΡΙΜΝΑ» και του Σωματείου τους, που αποφάσισαν να προχωρήσουν από την Δευτέρα 11 Μαρτίου σε επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας από τις 06:30πμ έως τις 10:30πμ  διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους, καθώς είναι ήδη δυο μήνες απλήρωτοι.

Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας μαζί με το σωματείο των εργαζομένων, το Κλαδικό Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία και την Δημοτική Αρχή Πάτρας επανειλημμένα έχουν παρέμβει τόσο στο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας όσο και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την άμεση πληρωμή των εργαζομένων και τη χρηματοδότηση από την κυβέρνηση και την Περιφέρεια του συγκεκριμένου Θεραπευτικού Κέντρου. 

Κυβέρνηση και Περιφέρεια αφωνούν!!! Λογικό άλλωστε αφού η κυβέρνηση της ΝΔ, η περιφέρεια καθώς και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις των ΠΑΣΟΚ –ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ είναι αυτοί που υλοποιούν κατά  γράμμα τις οδηγίες και την κατεύθυνση της ΕΕ για μια ακόμα «απελευθέρωση» και μάλιστα στον ευαίσθητο τομέα των προνοιακών δομών στρώνοντας έτσι τον δρόμο στους επιχειρηματικούς ομίλους της ιδιωτικής υγείας για ένα ακόμα πεδίο κερδοφορίας εις βάρος του λαού.

Ταυτόχρονα, είναι προκλητικοί, αφού συνεχίζουν να κοροϊδεύουν λέγοντας από τη μια το Υπουργείο ότι «χρήματα δεν υπάρχουν», και από την άλλη η περιφερειακή αρχή της ΝΔ «εμείς τον ταχυδρόμο κάνουμε!!!, τα λίγα που μας στέλνουν τα μοιράζουμε στα ιδρύματα όλης της περιφέρειας». Μια Περιφέρεια που καφιέται αυτές τις μέρες ότι διαχειρίζεται πάνω από 1,4 δις ευρώ!!! 

Η μη καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων αλλά και η μη παροχή των απαραίτητων υπηρεσιών προς τα παιδιά με ειδικές ανάγκες στο συγκεκριμένο ίδρυμα είναι το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής της ΕΕ και όλων των κομμάτων που κυβέρνησαν και βάζουν στη ζυγαριά του «κόστος-όφελος» τις ζωές μας, ακόμα και τις ζωές των παιδιών με ειδικές ανάγκες. Χρησιμοποιούν  τα «εργαλεία» της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης που οι ίδιοι υλοποιούν βέβαια, απαξιώνουν την εν λόγω δομή καθώς και όλες τις δομές πρόνοιας της χώρας έτσι ώστε να πέσουν σαν ώριμο φρούτο στα νύχια των κορακιών της ιδιωτικής υγείας.

Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας μαζί με τα συνδικάτα του θα συνεχίσουμε τον αγώνα για πραγματικά δημόσιες και καθολικά δωρεάν για το λαό δημόσιες δομές υγείας και πρόνοιας, για μόνιμη κρατική χρηματοδότηση που να καλύπτει 100% όλες τις ανάγκες των προνοιακών ιδρυμάτων της περιοχής 

(Ενέργεια-θέρμανση-σίτιση-μισθοδοσία κ.α), προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα για όλες τις ειδικότητες, σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε ιδρύματος. 

Στηρίζουμε τον αγώνα των συναδέλφων μας στο ΘΠΚ «Η ΜΕΡΙΜΝΑ» και του Σωματείου τους για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα και να μπορούν να ζήσουν αυτοί και οι οικογένειες τους. Κυβέρνηση και Περιφέρεια να αναλάβουν τις ευθύνες τους! Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να δικαιωθούν οι εργαζόμενοι!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ