ÓõíÝ÷éóç ôçò óõæÞôçóçò êáé øÞöéóç åðß ôçò áñ÷Þò, ôùí Üñèñùí êáé ôïõ óõíüëïõ ôïõ ó÷åäßïõ íüìïõ ôïõ Õðïõñãåßïõ Åóùôåñéêþí: «ÍÝï óýóôçìá åðéëïãÞò äéïéêÞóåùí öïñÝùí ôïõ äçìïóßïõ ôïìÝá, åíßó÷õóç ôçò áðïôåëåóìáôéêüôçôÜò ôïõò êáé ëïéðÝò äéáôÜîåéò». ÅÉÓÇÃÇÔÅÓ: Êùíóôáíôßíïò Êáñáãêïýíçò êáé Ñáëëßá ×ñçóôßäïõ.

«Τα Τέμπη είναι για μένα προσωπική υπόθεση. Είναι προσωπική υπόθεση όλων των Ελλήνων. Είναι μία υπόθεση από την οποία κρίνεται συνολικά το πολιτικό σύστημα, η Κοινοβουλευτική λειτουργία και η Δημοκρατική λειτουργία. Αυτή τη στιγμή είναι υπόλογο και το πολιτικό σύστημα και η Δικαιοσύνη, για το πώς θα σταθούν απέναντι σε αυτό το πολύ υψηλό καθήκον, την πολύ υψηλή υποχρέωση. Να φανερωθεί η αλήθεια στην κοινωνία και να υπάρξει λογοδοσία και τιμωρία» είπε για την επέτειο του εγκλήματος των Τεμπών στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ η Ζωή Κωνσταντοπούλου, στην εκπομπή του Παύλου Τσίμα.

«Μπροστά στα μάτια μας, μπροστά στα μάτια ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας, κάποιοι προσπαθούν να εφαρμόσουν τις γνωστές πρακτικές συσκότισης, παρασιώπησης και υπόθαλψης, θεωρώντας ότι μπορούν να το κάνουν όταν υπάρχει δολοφονία 57 ανθρώπων, όπως έκαναν το ίδιο με τη λίστα Λαγκάρντ, τη Siemens, τη Novartis και τα εξοπλιστικά. Κάποιοι δεν έχουν καταλάβει ότι εδώ έχουν χαθεί ανθρώπινες ζωές με τον πιο άδικο και βάναυσο τρόπο κι αυτό δεν καταπίνεται και δεν συγχωρείται», ανέφερε χαρακτηριστικά η Ζωή Κωνσταντοπούλου, που από την αρχή βρέθηκε δίπλα στις οικογένειες των θυμάτων και στον τόπο του εγκλήματος, εκπροσωπώντας τις οικογένειες.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη: