Η Πάτρα υποδέχεται σήμερα την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων «PARIS 2024».

Η Πάτρα υποδέχεται σήμερα την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων «PARIS 2024».

Πρώτος σταθμός ήταν η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου με τον σπουδαίο Παναγιώτη Γιαννάκη να ανάβει το βωμό. Στη συνέχεια η Φλόγα έφτασε στο νέο δημαρχείο της Πάτρας για την τελετή και λίγο αργότερα ακολουθεί εκδήλωση έξω από το σπίτι που γεννήθηκε ο Κωστής Παλαμάς.

Ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης τόνισε στην ομιλία του μεταξύ άλλων: «Η πόλη μας δεν είναι απλός σταθμός στην πορεία της φλόγας, είναι η γενέτειρα του Κωστή Παλαμά και των μεγάλων Ολυμπιονικών. Ευχόμαστε η φλόγα να φωτίζει στο διάβα της έναν κόσμο χωρίς πολέμους χωρίς φτώχεια και εκμετάλλευση. Αυτό δυστυχώς δεν είναι πραγματικότητα, μόνο στη γειτονιά μας έχουμε 4 εστίες πολεμου, έχοντας στο στόχαστρο και τον ελληνικό λαο. Σε αυτό το περιβάλλον το μήνυμα για Ειρήνη δεν ειναι μια απλή ευχή, χρειάζεται αγώνας στη δράση των ιμπεριαλιστων. Αυτή η πάλη είναι ο μόνος δρόμος για να γεμίσει η ζωή όλων των λαών με χαμόγελο, πολιτισμό και αθλητισμό

Όχι για αθλητισμό πολυεθνικών διαφημίσεων του ακρατου ανταγωνισμού με θεμιτά και αθεμιτα μέσα που καίει ακόμη και τους ίδιους τους αθλητές για λίγες στιγμές λάμψης. Οι αξίες και τα ιδανικά του Ολυμπιακού πνεύματος είναι ζωντανά πάρα τη σκουριά που τα πλακώνει, οι εγγυητές είμαστε εμείς οι λαοι, καλό ταξίδι στην Ολυμπιακή Φλόγα».

Ακολούθησε χαιρετισμός από την πρόξενο της Γαλλίας στην Ελλάδα Κατρίν Σανιελόνζ και τον Πέτρο Συναδινό, μέλος της ΕΟΕ και εκπροσώπου Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας.

Στη συνέχεια, το ενδιαφέρον μεταφέρθηκε έξω από το σπίτι του Κωστή Παλαμά.

Πηγή: pelop.gr