Μέσω αυτής θα μπορούν να έχουν χιόνι οι πίστες του κέντρου όλο σχεδόν τον χειμώνα.

Είναι γνωστό ότι η μόνη λύση για να δώσει μια ολοκληρωμένη χειμερινή σεζόν στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων από τη στιγμή που και λόγω της κλιματικής αλλαγής ο χειμώνας μικραίνει και τα χιόνια λιγοστεύουν, είναι το τεχνητό χιόνι.

Όπως έχει γράψει ήδη το patrasevents.gr η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τα μέλη του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων έχουν προχωρήσει μια μελέτη για την εγκατάσταση τεχνικού χιονιού, στο κέντρο.

Πώς όμως μπορεί να δημιουργηθεί αυτή η εγκατάσταση με το τεχνητό χιόνι; Για να υπάρξει μια εγκατάσταση που να μπορεί να δίνει τις κατάλληλες ποσότητες χιονιού μετατρέποντας το νερό σε χιόνι και ρίχνοντας το αυτό στις πίστες μέσα από τα κανόνια που θα έχει η κάθε μια χρειάζεται πρώτα η δημιουργία μιας τεχνητής λίμνης.

Η λίμνη αυτή θα τροφοδοτεί με νερό μέσω αγωγών όλες τις εγκαταστάσεις του Χιονοδρομικού και θα δίνει τη δυνατότητα στο κέντρο να λειτουργεί με πάνω από το 70% των πιστών του ανοικτό σε ένα πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ότι τώρα.

Ένα διάστημα που θα μπορούσε να ξεκινάει από τα μέσα του Δεκεμβρίου και να ολοκληρώνεται στα μέσα Μαρτίου ή και παραπάνω, ανάλογα πάντα με τις κλιματολογικές συνθήκες. Πού θα μπορούσε όμως να δημιουργηθεί αυτή η τεχνητή λίμνη;

Το προσχέδιο της μελέτης που ετοιμάζεται αναφέρει ότι η λίμνη αυτή θα μπορούσε να δημιουργηθεί στη βάση του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων, κάτω από το παρκινγκ και πέρα από τον λειτουργικό της ρόλο να αποτελεί ένα ξεχωριστό σημείο αναφοράς και πόλος επισκεψιμότητας.

Άλλωστε, στόχος του Χιονοδρομικού για τα επόμενα χρόνια είναι να μετατραπεί σταδιακά σε ένα πολυθεματικό πάρκο με εναλλακτικές δράσεις, συναυλίες, εκδηλώσεις που θα δίνουν την δυνατότητα στο κέντρο να λειτουργεί όλο τον χρόνο, ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες.

Πηγή: patrasevents.gr