Ο άτυχος άνδρας της ΔΙΑΣ που ακολουθούσε με τη μηχανή του, έχασε τη ζωή του λόγω επικίνδυνου ελιγμού του ύποπτου οχήματος.

Ένα βίντεο ντοκουμέντο από την καταδίωξη ενός ύποπτου αυτοκινήτου από οχήματα της Αστυνομίας, που ξεκίνησε από τη Νίκαια και κατέληξε στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου στο ύψος του Ασπρόπυργου, με τραγική συνέπεια τον θάνατο ενός 29χρονου ειδικού φρούρου, έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΡΤ.

Στο υλικό, που προέρχεται από κάμερα ασφαλείας της περιοχής, διακρίνεται στιγμιαία ένα σκούρο αυτοκίνητο να κινείται με ιλιγγιώδη ταχύτητα, ενώ το ακολουθεί περιπολικό της Αστυνομίας, κινούμενο επίσης «στα κόκκινα».

Δείτε βίντεο:

 

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, η καταδίωξη άρχισε περίπου στις 3:30 τα ξημερώματα μετά από κλοπή οχήματος στη Νίκαια. Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στην περιοχή διαπίστωσαν πως υπήρχαν δύο ύποπτα οχήματα. Το ένα σταμάτησε, το άλλο όμως ανέπτυξε ταχύτητα με τον οδηγό να προσπαθεί να διαφύγει.

Μετά από 23 λεπτά καταδίωξης, στο ύψος του Ασπροπύργου, ο οδηγός του ύποπτου οχήματος έκανε έναν επικίνδυνο ελιγμό με αποτέλεσμα το περιπολικό που το ακολουθούσε να φρενάρει και η μοτοσικλέτα της ομάδας ΔΙΑΣ να πέσει πάνω του.

Ο ένας από τους δύο αστυνομικούς που επέβαιναν στη μοτοσικλέτα τραυματίστηκε βαρύτατα και μεταφέρθηκε στο Θριάσιο νοσοκομείο όπου δυστυχώς κατέληξε λίγο αργότερα.

Στο ίδιο νοσοκομείο μεταφέρθηκε αρχικά και ο έτερος αναβάτης της μηχανής της ΔΙΑΣ που έχει τραυματιστεί αλλά δεν κινδυνεύει η ζωή του, ο οποίος στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.

Η αστυνομία κατάφερε να συλλάβει ένα άτομο που επέβαινε στο δεύτερο ύποπτο όχημα, ενώ για αρκετή ώρα λόγω του τροχαίου δυστυχήματος τμήμα της Εθνικής Οδού Αθηνών–Κορίνθου παρέμεινε κλειστό.

Θρήνος για τον 29χρονο αστυνομικό από την Πάτρα

Θρήνο έχει σκορπίσει στις τάξεις της ΕΛΑΣ αλλά και στην Πάτρα από όπου καταγόταν, ο θάνατος του 29χρoνου ειδικού φρουρού της ομάδας ΔΙΑΣ που έχασε τη ζωή του με τραγικό τρόπο τα ξημερώματα της Δευτέρας μετά από καταδίωξη που ξεκίνησε από τη Νίκαια και κατέληξε στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου στο ύψος του Ασπρόπυργου.

Πρόκειται για τον 29χρονο Χρήστο Κουρουνιώτη η οικογένεια του οποίου διαμένει στην περιοχή Δεμένικα της Πάτρας.

Σύμφωνα με το tempo24.news, ο άτυχος 29χρονος έχει έναν αδελφό ο οποίος είναι επίσης αστυνομικός.

astynomikos_katadioxi_4
astynomikos_katadioxi_3
astynomikos_katadioxi_1

Κατεστραμμένη η μηχανή του 29χρονου αστυνομικού

Οι φωτογραφίες από το σημείο στο οποίο σημειώθηκε το τροχαίο που προκλήθηκε όταν ο οδηγός του ύποπτου οχήματος έκανε επικίνδυνο ελιγμό, φανερώνουν τη σφοδρότητα με την οποία η μηχανή στην οποία επέβαινε ο άτυχος 29χρονος έπεσε στο περιπολικό που επίσης συμμετείχε στην καταδίωξη και ο οδηγός του οποίου πάτησε φρένο απότομα.

Δείτε τις φωτογραφίες

troxaio-astynomia-1
troxaio-astynomia-2
troxaio-astynomia-3
troxaio-astynomia-5

Πηγή: protothema.gr