Ο Ιάσονας Φωτήλας, Βουλευτής ΝΔ Αχαΐας τοποθετήθηκε χτες στην ολομέλεια της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσαν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αρστερά και Πλεύση Ελευθερίας κατά της κυβέρνησης.

Κατά την τοποθέτησή του ο κ. Φωτήλας αναρωτήθηκε για ποιους λόγους τα κόμματα της αντιπολίτευσης προχώρησαν στην κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας προς την Κυβέρνηση. Προφανώς ο λόγος δεν ήταν το ζήτημα των υποκλοπών δεδομένου ότι σήμερα γνωρίζουμε πως ο Εισαγγελέας του Α.Π. κατά την έρευνα που διεξήγαγε έκρινε πως η Εισαγγελέας της ΕΥΠ νομίμως επέτρεψε την παρακολούθηση του. Επίπλέον ο λόγος δεν θα μπορούσε να είναι η υπόθεση των mail δεδομένου ότι το γεγονός αυτό έχει γίνει τον προηγούμενο μήνα, οι εξελίξεις έχουν δρομολογηθεί και η κα Ασημακοπούλου έθεσε τον εαυτό της εκτός ψηφοδελτίου.

Θα μπορούσε να είναι η υπόθεση του δυστυχήματος των Τεμπών όμως ο Βουλευτής Αχαΐας αναρωτήθηκε γιατί δεν κατέθεσαν τότε τα κόμματα της αντιπολίτευσης πρόταση δυσπιστίας αλλά έρχονται στην Ολομέλεια με τα ίδια επιχειρήματα που ανέπτυξαν και πριν μία εβδομάδα και τα οποία απαντήθηκαν ή μήπως δεν αναγνώρισαν όλοι την ύπαρξη ανθρώπινου λάθους με πρώτο τον ίδιο το σταθμάρχη που το ομολόγησε από την πρώτη στιγμή; Περαιτέρω ο Βουλευτής αναφέρθηκε στη δήλωση του Υπουργού Υποδομών επί ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι αδιανόητο η εκτέλεση μιας σύμβασης να συνδέεται με οποιοδήποτε δυστύχημα καθώς επίσης και στο άρθρο γνωστής εφημερίδας περί μονταζιέρας στις συνομιλίες όπου εκεί ανέδειξε την επιχείρηση εργαλειοποίησης του ανθρώπινου πόνου εξαιτίας του δυστυχήματος των Τεμπών από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Επιπλέον υπενθύμισε ότι η κρατική τηλεόραση είχε αποκαλύψει την επόμενη ημέρα αυτό που “ανακάλυψε” το ΒΗΜΑ ένα χρόνο μετά ενώ και το ίδιο το δημοσίευμα παραδέχεται ότι οι ανακριτικές αρχές από την πρώτη στιγμη είχαν ολόκληρο το υλικό αμοντάριστο.

Καταλήγοντας ο κ. Φωτηλας έκανε σαφές ότι τα πολιτικά κόμματα θα πρέπει αν θέλουν η υπόθεση να φτάσει στο δικαστήριο να καταθέσουν συγκεκριμένη πρόταση για συγκεκριμένα αδικήματα που να συνδέονται με το δυστύχημα, όπως η ανθρωποκτονία για παράδειγμα αλλά δεν το έχουν κάνει γιατί προφανώς γνωρίζουν ότι δεν έχουν καμία βάση.

Τέλος ο Βουλευτής Αχαΐας καταψήφισε την πρόταση δυσπιστίας

 

Δείτε το βίντεο της ομιλίας: 

https://www.youtube.com/watch?v=WsRwA2PDkKk&ab_channel=JasonFotilas 

 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας: 

 

Ευχαριστώ κύριε πρόεδρε,

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι της αντιπολίτευσης,

Ποιος είναι ο λόγος που το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε και οι υπόλοιποι έσπευσαν να συνυπογράψουν αυτή την πρόταση δυσπιστίας;

Τι είναι εκείνο που παρακίνησε τον Κ. Ανδρουλάκη την Κυριακή που μας πέρασε να αποφασίσει να κάνει χρήση αυτού του Κοινοβουλευτικού εργαλείου;

Είναι μήπως η παρακολούθησή του κινητού του? Χμμ Χλωμό !! 

Άσε που ο μόνος λόγος που δεν ξέρουμε μέχρι σήμερα γιατί η Εισαγγελική Αρχή επέτρεψε την παρακολούθησή του, είναι γιατί ο ίδιος δεν το θέλησε! Γιατί είναι ο μόνος που μπορούσε να έρθει σε γνώση, κλήθηκε κιόλας να το κάνει, και δεν το επεδίωξε.

Βέβαια σήμερα γνωρίζουμε πως ο Εισαγγελέας του Α.Π. κατά την έρευνα που διεξήγαγε έκρινε πως η Εισαγγελέας της ΕΥΠ νομίμως επέτρεψε την παρακολούθηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Μετά κι από αυτό τι έκανε ο Κος Ανδρουλάκης? Τίποτα !! Δηλ. ο Κος Ανδρουλάκης μαθαίνει ότι τον παρακολουθεί η ΕΥΠ, καλείται να ενημερωθεί για τους λόγους παρακολούθησης του, αρνείται να ενημερωθεί, ακολούθως μαθαίνουμε ότι ο Εισαγγελέας του Α.Π. αποφαίνεται πως σωστά έκανε τη δουλειά της η Εισαγγελέας της ΕΥΠ, δεν προσφεύγει κατά του βουλεύματος που δικαίωσε την Εισαγγελέα της ΕΥΠ, δε μηνύει την ίδια αλλά κάνει τι? 

Καταθέτει πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης ένα χρόνο μετά !! 

Γελοίο !!

Αφού λοιπόν δεν είναι η παρακολούθηση του κινητού του, τι είναι εκείνο που ώθησε τον Κ. Ανδρουλάκη να καταθέσει αυτή τη πρόταση? Είναι μήπως η υπόθεση των mail? Μα πάει ένας μήνας. Σήμερα του θυμήθηκε? Με χρονοκαθυστέρηση λειτουργεί ο Κ. Ανδρουλάκης? Και για μια υπόθεση που η Κυβέρνηση ουδόλως προσπάθησε να κρύψει. 

Το αντίθετο! 

Στελέχη ανέλαβαν την πολιτική ευθύνη και πήγαν σπίτι τους κ έπονται και όποιες άλλες προκύψουν ποινικές κ αστικές ευθύνες, η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης, η δε Κυρία Ασημακοπούλου έθεσε εαυτόν εκτός ψηφοδελτίου. Άρα ούτε τα μέιλ είναι ο λόγος. Τι μένει? Το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Μα την προηγούμενη εβδομάδα συζητήσαμε γι αυτό και δεν κρίνατε ότι υπάρχει λόγος να καταθέσετε πρόταση δυσπιστίας. 

Τι άλλαξε ?

Άκουσα με προσοχή την Κυρία Αποστολάκη στην χτεσινή της εισήγηση. Άκουσα ακριβώς τα ίδια επιχειρήματα που άκουσα και την προηγούμενη εβδομάδα. Η συγκάλυψη, η αιτιώδης συνάφεια, η Ευρωπαία Εισαγγελέας, το μπάζωμα. Σαν αναπαράσταση της διαδικασίας της συζήτησης επί του πορίσματος. Τι να κάνω τώρα εγώ? Να επαναλάβω τα ίδια κι εγώ που είπα την προηγούμενη εβδομάδα? 

Ο Κ. Παππάς θέλει να έρθει ο Πρωθυπουργός να απαντήσει πως γνώριζε την επομένη του δυστυχήματος την ύπαρξη ανθρωπίνου λάθους. Μήπως γιατί ο κατηγορούμενος σταθμάρχης από την πρώτη στιγμή ομολόγησε το λάθος του?

Μήπως γιατί σε διπλή γραμμή χωρίς λόγο ένα τρένο βρέθηκε ενώ ανέβαινε σε γραμμή καθόδου? Επιτέλους λίγη σοβαρότητα !! Μας κατηγόρησε ο Κ. Παππάς γιατί είπαμε όχι στην προανακριτική για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος του Κυρίου Καραμανλή. Κατηγορεί τον Καραμανλή για παράβαση καθήκοντος ο καταδικασμένος ομόφωνα κ αμετάκλητα για παράβαση καθήκοντος !!! 

Έλεος !!!

Άρα το μόνο που προέκυψε από την προηγούμενη εβδομάδα είναι το δημοσίευμα του Βήματος.

 Παρένθεση.

Κρίμα μια εφημερίδα με τέτοια ιστορία στο χώρο της Δημοσιογραφίας να πέφτει τόσο χαμηλά. Κλείνει η παρένθεση. 

Τι λέει το θλιβερό αυτό δημοσίευμα? Ότι το μοιραίο βράδυ την ώρα που μετρούσαμε ακόμα τους νεκρούς η Κυβέρνηση ασχολείτο με το να μοντάρει τις συνομιλίες για να τις δώσει στα ΜΜΕ προκειμένου να πείσει τους συμπολίτες μας ότι υπήρξε ανθρώπινο λάθος !! Τέτοια Τέρατα είναι στην Κυβέρνηση. 

Την ώρα που το αίμα ακόμα κυλούσε εμείς μοντάραμε !!! 

Ντροπή σας !!! 

Τι λόγο είχαμε να το κάνουμε? Αφού από την πρώτη στιγμή το ανθρώπινο λάθος δεν αμφισβητείτο. Την επομένη δε η ίδια η Κρατική τηλεόραση αποκάλυψε αυτό που ένα χρόνο μετά “ανακάλυψε” ο Δημοσιογράφος του ΒΗΜΑΤΟΣ. 

Άρα τι καινούργιο ανακάλυψε το ΒΗΜΑ ?

Τίποτα !! 

Μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα μπορεί να διαφωνούσαμε για το αν πέρα από το ανθρώπινο λάθος υπάρχει κάτι άλλο αλλά αν συμφωνούσαμε όλοι σε κάτι είναι για την ύπαρξη ανθρώπινου λάθους. Σήμερα έρχεστε να αμφισβητήσετε ακόμα και την ύπαρξη ανθρώπινου λάθους υποστηρίζοντας τι? Ότι μοναδικός υπεύθυνος για το δυστύχημα είναι ο Καραμανλής. Κανένας άλλος !!

Αναρωτιέται το ΒΗΜΑ και σπεύδουν να υπερθεματίσουν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ που όπως λέει το ίδιο το ΒΗΜΑ τελευταία συνεργάζονται υπέροχα, πως διέρρευσαν οι συνομιλίες? Έλα μου ντε.

Πρωτοφανές !!

Κοροιδευόμαστε μεταξύ μας?

Αναρωτιέστε πως διέρρευσαν οι συνομιλίες? 

Όπως διέρρευσαν οι καταθέσεις των κουκουλοφόρων μαρτύρων στη υπόθεση νοβάρτις στο Documento 2 μέρες πριν αυτές δοθούν !! Τότε το λέγατε δημοσιογραφική επιτυχία. Τώρα αναρωτιέστε.

Αναρωτιέται το ΒΗΜΑ πως διέρρευσαν οι συνομιλίες, όταν το ίδιο το ΒΗΜΑ δημοσιεύει την απολογία του κατηγορούμενου Σταθμάρχη, μέρος μιας μυστικής διαδικασίας όπως η Ανάκριση, την επομένη που την έδωσε. Πού την βρήκε ?

Έχει πρόσβαση στη δικογραφία και αν ναι πώς? Επιτέλους λίγη σοβαρότητα!

Και τι προσέφερε το δημοσίευμα του Βήματος που δεν το ξέραμε. Η κρατική τηλεόραση όπως είπα αποκάλυψε την επόμενη ημέρα αυτό που “ανακάλυψε” το ΒΗΜΑ ένα χρόνο μετά !! Και βέβαια το δημοσίευμα παραδέχεται ότι οι ανακριτικές αρχές από την πρώτη στιγμή είχαν ολόκληρο το υλικό αμοντάριστο. Άρα πού είναι το καινούργιο στοιχείο που οδήγησε τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας χωρίς να μας  εξηγεί γιατί σήμερα και όχι την προηγούμενη εβδομάδα. 

Το μόνο που προέκυψε από την προηγούμενη εβδομάδα είναι η δήλωση του Κ. Σπίρτζη πως είναι αδιανόητο η εκτέλεση μιας σύμβασης να συνδέεται με οποιοδήποτε δυστύχημα. αυτό είπε ο Κος Σπίρτζης !!

Τα υπόλοιπα τα είπαμε την προηγούμενη εβδομάδα, όπου σας είπαμε και σας το ξαναλέμε. Για να συσταθεί προανακριτική επιτροπή για το δυστύχημα των τεμπών 2 τρόποι υπάρχουν. Είτε η αρμόδια ανακριτική αρχή να κρίνει ότι εμπλέκεται διατελέσας Υπουργός και να στείλει “αμελλητί” τη δικογραφία στη Βουλή, κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει συμβεί, είτε τα πολιτικά κόμματα να καταθέσουν συγκεκριμένη πρόταση για συγκεκριμένα αδικήματα που να συνδέονται με το δυστύχημα, όπως η ανθρωποκτονία για παράδειγμα. Ούτε αυτό έχει γίνει !! 

Φωνάζετε αλλά πρόταση δεν έχετε καταθέσει. Γιατί άραγε ? Προφανώς γιατί γνωρίζετε ότι δεν έχει καμία βάση.

Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για άλλη μια προσπάθεια εργαλοιοποίησης του πόνου ώστε να κρατηθεί η υπόθεση στην επικαιρότητα αν είναι δυνατόν μέχρι τις ευρωεκλογές. Γιατί δεν έχετε άλλο αφήγημα προκειμένου να χτυπήσουμε την κυβέρνηση. Άρα είτε παραγγέλνουμε ένα δημοσίευμα κι ας στερείται σοβαρότητας, είτε υιοθετούμε και εκμεταλλευόμαστε το συγκεκριμένο δημοσίευμα που μας βολεύει προκειμένου να κάνουμε τη δουλειά μας.

Όμως όλα έχουν ένα όριο !

Να προβαίνει ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σε δηλώσεις που αμφισβητούν την ίδια τη Δημοκρατία στη χώρα μας και να την κατατάσσει στις τριτοκοσμικές χώρες καλώντας τον Πρωθυπουργό να φύγει ήρεμα αυτό προσβάλλει την ίδια τη χώρα και δεν μπορεί να γίνεται ανεκτό. Χτές βγήκε πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και ευχήθηκε να ρίξει την Κυβέρνηση η Ευρωπαία Εισαγγελέας. Πως ακριβώς εισαγγελέας και μάλιστα τρίτης χώρας αλλά ασχέτως εθνικότητας πως εισαγγελέας ρίχνει κυβερνήσεις. 

Είπε δε τερματίζοντάς το πως ο Άρειος Πάγος υπολείπεται αξιοπιστίας έναντι της Ευρωπαίας Εισαγγελέως !!!! 

Και αυτός ο κύριος θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής !!

Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ και εσείς του ΠΑΣΟΚ που βρήκατε το σύμμαχο που σας αξίζει, παίζετε τα ρέστα σας μόνο που σ’ αυτό το τελευταίο παιχνίδι δεν ρισκάρετε το δικό σας κεφάλι και το δικό σας πολιτικό μέλλον μόνο αλλά δεν διστάζετε να συκοφαντήσετε την ίδια σας την χώρα και τους θεσμούς εκείνους που με αγώνες και αίμα αποτελούν κεκτημένα της Δημοκρατίας!!

Θα πάρετε την απάντηση που σας αξίζει. Αύριο σ’ αυτή την αίθουσα και σε 2 μήνες στις κάλπες!!!

Στηρίζω την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Καταψηφίζω την πρόταση δυσπιστίας προς την Κυβέρνηση!

Σας ευχαριστώ.