Πλαστά διαβατήρια και ταξιδιωτικά έγγραφα έβγαζαν τα μέλη της σπείρας που εξαρθρώρθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, παίρνοντας από τους μετανάστες το ανάλογο «κόμιστρο».

Ενα εκτεταμένο κύκλωμα διακίνησης μεταναστών και πλαστογράφησης ταξιδιωτικών εγγράφων, όπως αποκάλυψαν χθες το pelop.gr και ο «Πελοπόννησος FM 104,1» εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς του τμήματος Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας με τη σύμπραξη μίας διμοιρίας ΜΑΤ.

Ως «εγκέφαλοι» του πολυπλόκαμου κυκλώματος φέρονται δύο άνδρες από το Νεπάλ, που συνελήφθησαν μαζί με άλλους 15 ομοεθνείς τους και δύο Πακιστανούς, γιατί στερούνταν νόμιμων εγγράφων για την παραμονή τους στη χώρα μας.

Η «έφοδος» της ΕΛΑΣ σε αγροτική κατοικία που βρίσκεται σε απόμερο σημείο έξω από την Κάτω Αχαΐα, έγινε αιφνιδιαστικά και τα 19 άτομα συνελήφθησαν χωρίς να προβάλουν αντίσταση.

Συνολικά κατασχέθηκαν 637 διαβατήρια διαφόρων χωρών, 431 άδειες παραμονής χωρών της ΕΕ, τέσσερα δελτία ταυτότητας γαλλικών χωρών, 120 προσωρινές άδειες διαμονής μία σφραγίδα αρχών της Ινδίας, 15.270 ευρώ, 1580 δηνάρια, τέσσερα αυτοκίνητα και 8 τετράδια με ιδιόχειρες σημειώσεις.

Κάτω Αχαΐα: Θα κέρδιζαν 4 εκατομμυριών ευρώ από πλαστά διαβατήρια!

Οι δύο «εγκέφαλοι» της σπείρας υπολογίζεται ότι από το σύνολο των ταξιδιωτικών εγγράφων που είχαν στα χέρια τους, θα εισέπρατταν από τους μετανάστες ποσό που αγγίζει τα 4 εκατομμύρια ευρώ. Ειδικότερα, σύμφωνα με το δελτίο τύπου της ΕΛΑΣ Αχαΐας, οι κατηγορούμενοι προέβαιναν στην προώθηση των αλλοδαπών σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης έναντι συνολικού αντιτίμου 6.500 ευρώ ανά διακινούμενο άτομο, το οποίο διαχωριζόταν σε δύο επιμέρους ποσά. Οι κατηγορούμενοι απαιτούσαν για την είσοδο των αλλοδαπών στη χώρα και τη μεταφορά τους στο εσωτερικό το χρηματικό ποσό των (2.500) ευρώ, ενώ για τη στέγαση, τη σίτιση, τη μεταφορά τους στο αεροδρόμιο, τη χορήγηση εισιτηρίων και κατάλληλων ταξιδιωτικών εγγράφων απαιτούσαν 4.000 ευρώ ανά άτομο.

Οι κατηγορούμενοι αφαιρούσαν από τους αλλοδαπούς τα  διαβατήρια που κατείχαν και στη συνέχεια προέβαιναν στην έκδοση πλαστών αδειών παραμονής και διαμονής Ευρωπαϊκών χωρών ή γνήσιων που ανήκαν σε άλλα πρόσωπα, ενώ στην περίπτωση που τα διακινούμενα άτομα δεν διέθεταν διαβατήριο, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης τούς χορηγούσαν διαβατήρια άλλων ατόμων και εθνικοτήτων.

Πηγή: pelop.gr