Φεύγει από Μαγνησία και Εύβοια και μετατοπίζεται προς Πελοπόννησο, Κυκλάδες και Κρήτη, σύμφωνα με την πρόγνωση Μαρουσάκη – Στην τελευταία φάση της η κακοκαιρια Elias, σύμφωνα με τον Ζιακόπουλο.

Άστατος θα είναι και αύριο ο καιρός σε περιοχές της χώρας, χωρίς, ωστόσο, τα έντονα φαινόμενα που σημειώθηκαν το προηγούμενο διήμερο σε Μαγνησία, Εύβοια και Φθιώτιδα. Από εκεί και πέρα, η κακοκαιρία θα μετατοπιστεί πιο νότια μέχρι την Κυριακή, χωρίς μεγάλους όγκους νερού.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Κλέαρχου Μαρουσάκη, προβλέπονται βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες προς τα ανατολικά (κεντρική και βόρεια Εύβοια και νοτιοανατολική Θεσσαλία) και τα νότια, αλλά και διαστήματα με βελτιωμένο καιρό.

Στις υπόλοιπες περιοχές, οι συνθήκες θα είναι ήπιες και μόνο προς το απόγευμα ενδέχεται να σημειωθούν μπόρες στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 ως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική υπάρχει πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές στα ανατολικά και τα βόρεια με τη θερμοκρασία ως τους 27 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές συννεφιές και ηλιοφάνεια με θερμοκρασία ως τους 28 βαθμούς.

Στο μεταξύ, από αύριο μέχρι και την Κυριακή, βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένονται στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια σημεία της χώρας (Πελοπόννησο, Κυκλάδες και Κρήτη), χωρίς όμως ο όγκος του νερού να είναι πολύ μεγάλος.

Η πρόγνωση Ζιακόπουλου για τις επόμενες ώρες και την Παρασκευή

Τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθεί η κακοκαιρία «Elias» στην τελευταία φάση της, περιγράφει στο blog του ο μετεωρολόγος Δημήτρης Ζιακόπουλος.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει, στο υπόλοιπο της Πέμπτης αναμένονται τοπικές βροχές στις ανατολικές και νότιες περιοχές της Μαγνησίας, οι οποίες σταδιακά θα σταματήσουν, βροχές και καταιγίδες σε Φθιώτιδα και Εύβοια μέχρι το απόγευμα, καθώς και τοπικές βροχές σε Πελοπόννησο, την Αττική, τη Βοιωτία, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του βόρειου και του ανατολικού Αιγαίου.

Αναλυτικα, η πρόγνωση του κ,. Ζιακόπουλου:

Για την Πέμπτη

Α. Μαγνησία

Τοπικές βροχές κυρίως στις ανατολικές και νότιες περιοχές, οι οποίες βαθμιαία σχεδόν παντού θα σταματήσουν.

Β. Φθιώτιδα – Εύβοια

Γ. Υπόλοιπες περιοχές της χώρας

Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στην Πελοπόννησο, την Αττικοβοιωτία, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του βόρειου και του ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς στη Θράκη.

Για την Παρασκευή

Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και στην ηπειρωτική Ελλάδα κυρίως το απόγευμα κατά μήκος του ορεινού κορμού της (Β. Πίνδος – Ταΰγετος).
Πηγή: protothema.gr