Βελτιώνεται ο καιρός από την ερχόμενη εβδομάδα.

Νέα κακοκαιρία , εξπρές που θα φέρει ξανά χιόνια πλησιάζει τη χώρα μας από το ερχόμενο Σάββατο. Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του OPEN, Κλέαρχου Μαρουσάκη, το βαρομετρικό χαμηλό από την περιοχή της Ιταλίας θα κρατήσει μέχρι και την Κυριακή το πρωί, δίνοντας χιόνια ακόμη και σε σχετικά χαμηλά υψόμετρα, εξαιτίας του φαινομένου Aegean Lake Effect. Η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από το απόγευμα της Παρασκευής και από το Ιόνιο και θα επηρεάσει και την Πελοπόννησο, Σποράδες.

Η Αττική πρόκειται να επηρεαστεί με χιονόπτωση το Σάββατο, θα πέσουν δηλαδή νιφάδες χιονιού, χωρίς να διευκρινίζεται το υψόμετρο, ακόμη, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Τάσου Αρνιακού.

Αναλυτικά,

Αντικυκλώνας επικρατεί στη Βορειοδυτική Ευρώπη (Μεγάλη Βρετανία), ενώ ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό αναπτύσσεται στα βορειοανατολικά τμήματα με μάζες πολικής προέλευσης που κινείται νοτιότερα.

Το σύστημα αυτό θα επηρεάσει τη χώρα μας το Σάββατο. Πιο πρίν θα επηρεαστούμε από το αβαθές χαμηλό της Κεντρικής Μεσογείου την Παρασκευή με πολλές βροχές στα δυτικά τα κεντρικά και τα νότια και χιόνια στα ορεινά.

Η πρόγνωση Γιαννόπουλου

Το ερχόμενο Σάββατο, μια νέα κάθοδος ψυχρών αέριων μαζών, θα δώσει μια αρκετά κρύα ημέρα και ξανά θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο. Τα φαινόμενα όμως θα είναι λίγα, κάποιες τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά και το νότιο Αιγαίο.

metriakakokairia