Εγκαίνια χθες για τον νέο αναβατήρα «Αχιλλέα». Ο εκσυγχρονισμός χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με κονδύλι 22.630.000 ευρώ

Σε νέα σύγχονη εποχή μπήκε από χθες το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, το οποίο άνοιξε τις πύλες του επίσημα με τη λειτουργία του νέου αναβατήρα «Αχιλλέας». Παράλληλα, παραδόθηκε και το νέο σύστημα ηλεκτρονικής έκδοσης εισιτηρίων που θα σημάνει το τέλος στις ουρές και την αναμονή.

Η έναρξη έγινε χθες παρουσία του δημάρχου Καλαβρύτων Θανάση Παπαδόπουλου, των αντιπεριφερειαρχών Ανδρέα Φίλια και Φωκίωνα Ζαΐμη, του διευθυντή του Κέντρου Αλέξη Αγριου και των στελεχών της αναδόχου εταιρείας, οι οποίοι έκαναν και ξενάγηση σε όλους τους χώρους που εκσυγχρονίστηκαν.

Ο «Αχιλλέας» μετατράπηκε από τριπλή καρέκλα ανοικτού τύπου σε δεκαπλή καμπίνα κλειστού τύπου. Αυτό σημαίνει, ότι θα μπορούν 10 άτομα ταυτόχρονα να μετακινούνται με ασφάλεια από τη βάση έως τη μέση του Χιονοδρομικού, σε 3 λεπτά, από τα 7 που έκανε μέχρι σήμερα το καρεκλάκι.

ΦΑΡΜΑΚΗΣ: «ΑΛΛΑΖΕΙ ΕΠΙΠΕΔΟ»

Με αφορμή τη χθεσινή έναρξη του Χιονοδρομικού Κέντρου ο περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, δήλωσε: «Το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων αλλάζει επίπεδο και εποχή. Η εκκίνηση του νέου αναβατήρα “Αχιλλέα” είναι σημαντικό βήμα και δείχνει ότι δεν υπάρχει εμπόδιο όταν δουλεύουμε με πείσμα, ενότητα και αγάπη για τον τόπο μας. Υλοποιήσαμε τη μεγαλύτερη σε προϋπολογισμό σύμβαση σε χιονοδρομικό κέντρο στην Ελλάδα, ακριβώς γιατί το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων βρίσκεται στην αιχμή του δόρατος. Τα Καλάβρυτα, όπως και το σύνολο των ορεινών περιοχών, μπορούν να μετατραπούν σε πόλους ισχυρής επισκεψιμότητας και νέας ανάπτυξης για την περιοχή. Το πιστεύουμε και αγωνιζόμαστε για αυτό, με έργα και όχι με λόγια».

Ο αντιπεριφερειάρχης Φωκίων Ζαΐμης που επέβλεπε το εγχείρημα, τόνισε: «Μετά από τις άδικες επιθέσεις που δεχθήκαμε ως περιφερειακή αρχή, αλλά κι εγώ προσωπικά, έρχεται η δικαίωση. Η πραγματοποίηση ενός έργου μετά από ανοικτή διαφανή διαγωνιστική διαδικασία και σε χρόνο ρεκόρ από τη στιγμή της υπογραφής της σύμβασης είναι γεγονός» και σε άλλο σημείο προσθέτει: «Η κοπιώδης προσπάθεια των υπηρεσιών, η προσήλωση στον στόχο και η πολιτική ευθύτητα και σταθερότητα του περιφερειάρχη μας Νεκτάριου Φαρμάκη σε συνεργασία με τα στελέχη του Χιονοδρομικού και τον δήμαρχο Καλαβρύτων έφερε αποτέλεσμα. Με γνώμονα την ασφάλεια, την ψυχαγωγία και την τεχνολογική εξυπηρέτηση των επισκεπτών το ΧΚΚ προχωρά σε μια νέα εποχή».

Καλάβρυτα: Άλμα εκσυγχρονισμού στο Χιονοδρομικό - Εγκαινιάστηκε ο νέος αναβατήρας «Αχιλλέας»

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ

Παράλληλα έχουν γίνει και ορισμένες προπαρασκευαστικές εργασίες (γεωλογικές μελέτες, οδεύσεις καλωδίων για το ηλεκτρικό ρεύμα και τις οπτικές ίνες), ώστε όταν τελειώσει αυτή η σεζόν, να υπάρχει ετοιμότητα για να ξεκινήσει το υπόλοιπο 50% των έργων.

Την επόμενη σεζόν αναμένεται να αλλάξει ο αναβατήρας «Στύγα», ο οποίος θα μετατραπεί από διπλή καρέκλα σε εξαπλή και παράλληλα θα υλοποιηθεί η αναπαλαίωση του πέτρινου κτιρίου στη «Βαθειά Λάκκα» που βρίσκεται στη μέση του Χιονοδρομικού και θα λειτουργήσει ως εστιατόριο.

Οπως βλέπουμε και στις φωτογραφίες, χθες έπεσε λίγο χιόνι, αλλά δεν το «έστρωσε», γι΄αυτό και ακόμα δεν μπορεί κάποιος να κάνει σκι, όμως οι επισκέπτες του Χιονοδρομικού μπορούν να κάνουν βόλτα από τις εγκαταστάσεις και να απολαύσουν το ρόφημά τους στο σαλέ.

Καλάβρυτα: Άλμα εκσυγχρονισμού στο Χιονοδρομικό - Εγκαινιάστηκε ο νέος αναβατήρας «Αχιλλέας»
Πηγή: pelop.gr