Πολλοί οι επισκέπτες στο σαλέ του Χιονοδρομικού, όμως η έλλειψη ποσότητας χιονιού έχει αδειάσει τις πίστες. Το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων έχει δουλέψει μόνο 3 – 4 μέρες

Μπορεί τα νοικοκυριά να χαίρονται για τον μέχρι στιγμής «μαλακό» χειμώνα, καθώς δεν έχουν αναγκαστεί να δαπανήσουν μεγάλα ποσά για θέρμανση, όμως στην περίπτωση του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων τα πράγματα είναι άσχημα, καθώς κάθε μέρα που δεν είναι ανοιχτό αυτό του στοιχίζει χιλιάδες ευρώ.

Το χιόνι, που έπεσε το σαββατοκύριακο στα Καλάβρυτα έφτανε ίσα για να στρωθεί 2-3 πόντους και δεν ήταν αρκετό για να δοθεί το πράσινο φως και να ανοίξουν πάλι οι πίστες, με αποτέλεσμα το Χιονοδρομικό να παραμένει κλειστό.

Μέχρι στιγμής το κέντρο έχει δουλέψει 3-4 μέρες και με δεδομένο ότι οι καιρικές συνθήκες θα είναι καλές και τις επόμενες μέρες, ο Ιανουάριος θα φύγει χωρίς να ανοίξει πάλι το Κέντρο για τους σκιέρ.

Ο διευθυντής του Χιονοδρομικού Κέντρου, Καλαβρύτων Αλέξης Αγριος μίλησε στην «Πελοπόννησο» για το τί σημαίνει, για τα ταμεία, κάθε μέρα που δεν είναι ανοιχτό. «Δεν μπορούμε να μιλήσουμε με λεπτομέρειες, αλλά κάθε μέρα που περνά έχουμε σημαντικές οικονομικές απώλειες. Υπάρχει επισκεψιμότα από τον κόσμο για το σαλέ, όμως σκι δεν κάνουν με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα. Η ζημιά είναι μεγάλη, αλλά επειδή δεν ξέρουμε πόσο θα κρατήσει η σεζόν και πόσο θα επιμηκυνθεί, δεν μπορούμε να μιλήσουμε με νούμερα».

Για αυτό το λόγο, ο Αλέξης Αγριος επανέλαβε, μέσω της «Π», την πρόταση που έχει καταθέσει στο υπουργείο Τουρισμού ώστε το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων να μετατραπεί σε πολυθεματικό πάρκο που θα παραμένει ανοιχτό όλο το χρόνο και θα περιλαμβάνει δρόμους για ποδήλατο, πεζοπορίες και διάφορα άλλα. «Εχουμε κάνει πρόταση για πολυθεματικό πάρκο και πρόκειται για πλάνο που το επεξεργαζόμαστε μαζί με τον δήμαρχο Καλαβρύτων, αλλά και τον περιφερειάρχη» υπογράμμισε ο Α. Αγριος και πρόσθεσε: «Επίσης, είμαστε σε διάλογο με τους φορείς για να καταθέσουμε επενδυτικό πλάνο για την απόκτηση εγκατάστασης τεχνητού χιονιού που θα βοηθήσει να έχουμε χιόνι ανεξαρτήτως των καιρικών συνθηκών. Το έχουμε συζητήσει και ψάχνουμε τους πόρους για να προχωρήσουμε και αυτό το πρότζεκτ που θα βοηθήσει το Χιονοδρομικό».

Πηγή: pelop.gr