Στο 80% φτάνει μέχρι ώρας η πληρότητα των ξενοδοχείων στα Καλάβρυτα για το τριήμερο των Χριστουγέννων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ένωσης ξενοδόχων Καλαβρύτων Κωνσταντίνο Δαφαλιά το ενδιαφέρον είναι μεγάλη και υπάρχει η προοπτική για να φτάσει το ποσοστό αυτό πληρότητας σε ένα ακόμα μεγαλύτερο επίπεδο.

«Είμαστε στην φάση που γίνονται συνεχώς κρατήσεις, όμως, υπάρχουν και κάποιες ακυρώσεις που καλύπτονται αμέσως και έτσι το τελικό αποτέλεσμα του ενδιαφέροντος αυτού θα τον δούμε πριν από την παραμονές των Χριστουγέννων».

Για την ώρα πάντως υπάρχουν ακόμα δωμάτια εντός και εκτός Καλαβρύτων, αρκεί βέβαια όσοι ενδιαφέρονται να σπεύσουν και να μην το αφήσουν για την τελευταία στιγμή. Στο ίδιο επίπεδο είναι το ενδιαφέρον και για τα τριήμερα που ακολουθούν τα Χριστούγεννα, αυτά της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων.

Ενδιαφέρον όμως υπάρχει και για τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης που και αυτά είναι σε υψηλή πληρότητα για τις μέρες των γιορτών. Οι τιμές στα ξενοδοχεία των Καλαβρύτων είναι σε ένα πλαίσιο λογικό, ξεκινώντας από τα 70 ευρώ και φτάνοντας στα 150 και στα 200, ανάλογα με το κάθε δωμάτιο και τις υπηρεσίες που προσφέρονται.

Στα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης οι τιμές ξεκινούν από 180 ευρώ και πάνω την βραδιά. Η πόλη των Καλαβρύτων και η αγορά της ετοιμάζονται πάντως για τις μέρες των γιορτών.

Στα θετικά είναι οι πολλές εκδηλώσεις που θα γίνουν, καθώς ο Δήμος θα στήσει ένα μικρό Χριστουγεννιάτικο χωριό, ενώ θα υπάρχει παγοδρόμιο και καρουζέλ που θα ενθουσιάσουν τα μικρά παιδιά.

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα μπει στις ράγιες και θα λειτουργήσει και πάλι ο Οδοντωτός, ενώ στις 16 Δεκεμβρίου ανοίγει το σαλέ του Χιονοδρομικού Κέντρου, αλλά και ο νέος αναβατήρας που θα περιμένει τους επισκέπτες για μια βόλτα πάνω από τις πίστες του κέντρου.

Πηγή: dete.gr