Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αχαΐας «Καλλίπολις» πρόκειται να υλοποιήσει σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Καλαβρύτων σεμινάριο για γονείς παιδιών σχολικής ηλικίας και προεφηβείας στα Καλάβρυτα. Το σεμινάριο υλοποιείται στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου Καλαβρύτων στην Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία του Κέντρου Πρόληψης Αχαΐας «Καλλίπολις». Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν και απευθύνεται σε γονείς της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Καλαβρύτων.

Η ανάγκη στήριξης των γονέων είναι μια διαχρονική ανάγκη, καθώς όλοι αντιλαμβανόμαστε τις καθημερινές απαιτήσεις ενός ρόλου δίχως παύσεις και με διαρκείς αλλαγές και προσαρμογές καθώς τα παιδιά περνούν από το ένα στάδιο ανάπτυξης στο άλλο. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου οι γονείς που θα συμμετέχουν θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν και να ενημερωθούν για βασικά θέματα που αφορούν το μεγάλωμα των παιδιών και την ενίσχυση του γονεϊκού τους ρόλου όπως η βελτίωση της δεξιότητας της επικοινωνίας, η ενδυνάμωση της αυτοεκτίμησης, οι ανάγκες των παιδιών ανάλογα με το αναπτυξιακό στάδιο στο οποίο βρίσκονται, η οριοθέτηση των παιδιών, η αναγνώριση & η αξιοποίηση των συναισθημάτων.

Το σεμινάριο θα έχει διάρκεια 5 εβδομαδιαίες συναντήσεις με έναρξη την Πέμπτη 14 Μαρτίου και ώρες 17:00-19:30 και χώρο υλοποίησης το Δημοτικό Σχολείο Καλαβρύτων. Όσοι γονείς επιθυμούν να συμμετέχουν μπορούν να επικοινωνήσουν μέχρι τη Tετάρτη 13 Μαρτίου με το Κέντρο Πρόληψης καθώς υπάρχει ακόμη ένα μικρό περιθώριο για δήλωση συμμετοχής. Τηλέφωνα και ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας: 2610.226948 & 2610.623290, καθημερινά 8:00-15:00 (υπεύθυνη: κ. Μπεκίρη Σπυριδούλα – Κοινωνιολόγος) και email: kpachaia@pat.forthnet.gr.

ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΑΧΑΪΑΣ ΚΑΛΛΙΠΟΛΙΣ