« ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ»

Ευχαριστούμε θερμά το Κέντρο Πρόληψης «ΚΑΛΛΙΠΟΛΙΣ», ιδιαίτερα την πάντα πρόθυμη Προϊσταμένη-Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου, Κοινωνική Λειτουργό κ. Γιάννα Ζορμπά καθώς και την Κοινωνιολόγο κ. Σπυριδούλα Μπεκίρη για τη διαρκή υποστήριξη των γονιών και των μαθητών του σχολείου μας, και ειδικότερα για την υλοποίηση «Σεμιναρίων για γονείς» παιδιών προσχολικής-σχολικής και προεφηβικής ηλικίας σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Καλαβρύτων και με τη στήριξη του Δήμου Καλαβρύτων κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά.

Η δημιουργία «ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ» ήταν ένα όνειρο αλλά και μια ανάγκη χρόνων, καθώς όλοι αντιλαμβανόμαστε τα βασικά θέματα που αφορούν την ανατροφή των παιδιών και την ενίσχυση του γονεϊκού ρόλου, τη βελτίωση των δεξιοτήτων επικοινωνίας, την ενδυνάμωση της αυτοεκτίμησης, τη διαμόρφωση ορίων, την αναγνώριση, έκφραση και αξιοποίηση των συναισθημάτων.

Μετά από πέντε απογευματινές συναντήσεις στο χώρο του σχολείου, οι γονείς αποκόμισαν γνώσεις, τους λύθηκαν πλήθος αποριών, ενισχύθηκε η αρμονική συνύπαρξη των μελών της οικογένειας, αναπτύσσοντας την ενσυναίσθηση, αμβλύνοντας την ψυχική ευαλωτότητα, ενώ ταυτόχρονα ενισχύθηκε η ψυχική ανθεκτικότητα των παιδιών και των γονέων. Ευελπιστούμε ότι η συνεργασία μας να συνεχίσει να πορεύεται στα γνωστά μονοπάτια της δημιουργικότητας και προσφοράς όπως εσείς μόνο γνωρίζετε.
Με εκτίμηση