Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός – Περιφερειακό Τμήμα Πάτρας.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, με αφορμή την Ημέρα «Θυσίας του Διασώστη» (14/1), υπενθυμίζει σε όλους την αξία της προσφοράς των εθελοντών Σαμαρείτων – Διασωστών & Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, τόσο στην αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων (πυρκαγιές, πλημμύρες, σεισμοί κ.α.) όσο και στην παροχή πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης στους πολίτες, αποδεικνύοντας καθημερινά ότι είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακή και άκρως παραγωγική ήταν η μεγάλη εκπαιδευτική άσκηση που πραγματοποίησαν σαράντα (40) εθελοντές Σαμαρείτες-Διασώστες και Ναυαγοσώστες του Περιφερειακού Τμήματος Πάτρας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το διάστημα 12-14 Ιανουαρίου, στα Καλάβρυτα.

Οι εθελοντές του Ε.Ε.Σ. είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνατότητες τους σε ποικίλα σενάρια διάσωσης, όπως έρευνα, διάσωση και ασφαλή μεταφορά αγνοουμένου σε απομακρυσμένο και δύσβατο ορεινό σημείο, διάσωση σε ορμητικά νερά, χειρισμός σχοινιών & συστημάτων διάσωσης, απάντληση υδάτων, έρευνα και διάσωση τη νύχτα, απεγκλωβισμό τραυματία από αυτοκίνητο με χρήση κοπτικών μηχανημάτων και μεταφορά του για διακομιδή σε νοσοκομείο κ.α.

Είμαστε υπερήφανοι για το μεγαλείο των εθελοντών μας