Με την κοπή της Βασιλόπιτας του Δήμου το μεσημέρι της Κυριακής (12 μ.) στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό ολοκληρώνεται ο φετινός κύκλος των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Καλαβρύτων που ξεκίνησε στις 14 Δεκεμβρίου περιλαμβάνοντας δεκάδες εκδηλώσεις και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες. 

Τη Βασιλόπιτα θα κόψει ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος ενώ θα υπάρξουν μουσικές, δώρα και εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους. Θ’ ακολουθήσει χορευτική παράσταση με παραδοσιακούς χορούς απ’ τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σκεπαστού. 

Επίσης, την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου στις 10 το πρωί στα Καλάβρυτα και την Κυριακή 7 Ιανουαρίου στις 10 το πρωί στην Κλειτορία φιλοξενείται μια ξεχωριστή εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους που αναφέρεται σε παλιά παραδοσιακά παιχνίδια, «παιχνίδια των προγόνων μας τα οποία ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια μας». Την επιμέλεια της δράσης έχει το Κέντρο Έρευνας και Κατασκευής Αρχαίου Ελληνικού και Παραδοσιακού Παιχνιδιού Κοζάνης -Sistron. 

Το Σάββατο, ανήμερα της μεγάλης εορτής των Θεοφάνιων, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων οργανώνεται στις 12 το μεσημέρι ο «Κήπος των Ευχών» ο οποίος αναφέρεται σε bubble parade, δηλαδή σε παρέλαση στον πεζόδρομο Καλαβρύτων με τεράστιες σαπουνόφουσκες που θα αιωρούνται στον ουρανό. Ένα φαντασμαγορικό θέαμα βγαλμένο από παραμύθι. Στις 5 το απόγευμα συνεχίζεται το «Όλοι μαζί μπορούμε» (bazaar χριστουγεννιάτικων ειδών) και η ημέρα στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό θα ολοκληρωθεί μ’ ένα ξέφρενο πάρτι με μουσικές απ’ τον Dj Tsiousis το οποίο θ’ αρχίσει στις 6 μ.μ. 

«Θέλω από βάθους καρδιάς να ευχαριστήσω όλους όσοι αυτές τις γιορτινές μέρες έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους αφιερώνοντας χρόνο, κόπο και πολλή προσπάθεια ώστε να φτάσουμε στο αποτέλεσμα των φετινών χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στο Δήμο Καλαβρύτων. Εκδηλώσεις που συνάντησαν ιδιαίτερη αποδοχή και εξαιρετικά σχόλια απ’ τους δημότες αλλά και τους επισκέπτες μας αυτή την περίοδο. Οι βάσεις που φέτος μπήκαν θ’ αποτελέσουν οδηγό για όσα θ’ ακολουθήσουν τα επόμενα χρόνια», αναφέρει σε δήλωση του ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος.   

Να σημειωθεί ότι το Χριστουγεννιάτικο Χωριό στα Καλάβρυτα άνοιξε φέτος για πρώτη φορά τις πύλες του με πολλές εκπλήξεις, ψυχαγωγικές δραστηριότητες και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, με τη συμμετοχή και τη σύμπραξη σχολείων, φορέων και συλλόγων της περιοχής. Το συντονισμό και την οργανωτική ευθύνη του συνόλου των εκδηλώσεων είχαν ο Δήμος Καλαβρύτων και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καλαβρύτων-Σπηλαίου Λιμνών Καστριών.