Η ανακοίνωση του Επικεφαλής της μειοψηφίας του Δήμου Καλαβρύτων, του Δημοτικού Συμβούλου Θανάση Κανελλόπουλου αναφέρει:

ΤΕΛΕΤΗ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

Την Κυριακή, 24 Μαρτίου 2024, πραγματοποιήθηκε στο Πολυδύναμο Πολιτιστικό Κέντρο Καλαβρύτων η τελετή αδελφοποίησης μεταξύ του Δήμου Καλαβρύτων και του Δήμου Αποκορώνου Χανίων, μετά από σύμφωνη γνώμη των Δημοτικών Συμβουλίων των δύο Δήμων. Η αδελφοποίηση των δύο Δήμων έχει βαθιές ρίζες στην αξιοσημείωτη συμβολή τους στον αγώνα για την Εθνική Ανεξαρτησία. Τα Καλάβρυτα πρωταγωνίστησαν στην αρχή της Ελληνικής Επανάστασης, με τον ιστορικό όρκο των Αγωνιστών στην Αγία Λαύρα, την ύψωση της ελληνικής σημαίας και την απελευθέρωση της πόλης, ως την πρώτη που απελευθερώθηκε από την οθωμανική κυριαρχία το 1821. Ανάλογη σημασία είχε και η παρουσία της τότε Επαρχίας Αποκορώνου στην απελευθέρωση της Κρήτης και στην ενσωμάτωσή της στο ελληνικό κράτος.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, τονίστηκε ότι η αδελφοποίηση σηματοδοτεί την αφετηρία για μια αγαστή συνεργασία μεταξύ των δύο Δήμων στο μέλλον με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη αδελφικών δεσμών, την ανταλλαγή εμπειριών, γνώσεων και επισκέψεων στους τομείς του Πολιτισμού, του Αθλητισμού, του Τουρισμού και σε άλλους τομείς των δύο Δήμων.

Στην εκδήλωση παρευρέθη, μεταξύ άλλων, και ο Επικεφαλής της μειοψηφίας του Δήμου Καλαβρύτων, Δημοτικός Σύμβουλος, Θανάσης Κανελλόπουλος, μαζί με το Νίκο Παπαβραμόπουλο, Μέλος του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Καλαβρύτων.