Σάκης Παπαδημητρίου: Ιδιαίτερη τιμή για μένα η συμμετοχή μου στις εκδηλώσεις των 80 χρόνων από το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων.

Τον «Γολγοθά» ένα ξεχωριστό μουσικοποιητικό έργο μου -μια σύγχρονη ελεγεία – θα παρουσιάσω στις 12 Δεκεμβρίου στα Καλάβρυτα. Είναι βασισμένο στο ομώνυμο αφηγηματικό ποιητικό αριστούργημα του Γιάννη Κουτσοχέρα.

Τα ποιήματά του όπως και άλλων σημαντικών Ελλήνων ποιητών που έχω μελοποιήσει συνομιλούν αντιστικτικά επί σκηνής με το κείμενο για να καταδείξουν ότι ο Λόφος του Καπή στα Καλάβρυτα είναι ένας ακόμα σύγχρονος «Γολγοθάς» όπου αθώοι έχυσαν το αίμα τους για να μας συγκλονίσουν και να μας παραδειγματίσουν, με την ελπίδα ότι ο κόσμος αυτός κάποτε θα αλλάξει.

Iδιαίτερα ευχαριστώ τον Κώστα Καστανά, μια εμβληματική προσωπικότητα του ελληνικού θεάτρου, που θα έχει τον ρόλο του αναγνώστη. Ευχαριστώ επίσης τους σπουδαίους συντελεστές της παράστασης. Τη Δώρα Πετρίδη και την Έλενα Λεώνη που ερμηνεύουν τα τραγούδια, τη Στέλλα Τέμπρελη στο τσέλο, τον Νίκο Κιάκο στο βιολί, τον Γιώργο Αναστασόπουλο στο πιάνο και τις ενορχηστρώσεις και τη Μαρία Παναγιωτακοπούλου στην επιμέλεια της παράστασης.

Τέλος ευχαριστώ τον Δήμο Καλαβρύτων και το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και τον πρόεδρό του Χρίστο Φωτεινόπουλο για την ιδιαίτερη αυτή τιμή.