Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε σήμερα το καθιερωμένο ετήσιο Τρισάγιο για την ανάπαυση των ψυχών των εκτελεσθέντων Καλαβρυτινών από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 13 Δεκεμβρίου 1943. 80 χρόνια από το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα! από το βαρύτερο έγκλημα πολέμου που συντελέσθηκε στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

80 χρόνια από το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα!

Το Επιμνημόσυνο Τρισάγιο πραγματοποιήθηκε στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος, στην πλατεία «Ολοκαυτώματος Καλαβρύτων» στο Νέο Κόσμο, από την Ένωση Καλαβρυτινών Αθήνας.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο κ. Θεόδωρος Χαμακιώτης, απόγονος θυμάτων της 13ης Δεκεμβρίου 1943, Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Καλαβρύτων και εκλεκτό μέλος της Ένωσής.

Μετά το πέρας του Τρισαγίου προσφέρθηκε καφές. Στη συνέχεια, οι παρευρισκόμενοι μετέβησαν στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» του Δήμου Αθηναίων (Ηρακλειδών 66), όπου πραγματοποιείται η Έκθεση «Καλάβρυτα: Μια πόλη στην Ιστορία. Πριν και Μετά το Ολοκαύτωμα» από το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος σε συνεργασία με την Ένωσή.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

Κεντρικός ομιλητής ο κ. Θεόδωρος Χαμακιώτης, απόγονος θυμάτων της 13ης Δεκεμβρίου 1943