Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για μια «γιορτή της άμεσης δημοκρατίας» και τόνισε πως στις ευρωεκλογές οι πολίτες δεν θα ψηφίσουν μόνο με ψήφο τιμωρίας στη Νέα Δημοκρατία αλλά με ψήφο εμπιστοσύνης σε ένα νέο ΣΥΡΙΖΑ

Με δριμεία επίθεση στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και προς την ΝΔ ξεκίνησε την παρουσίαση των υποψηφίων για τις Προκριματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στην Περιφέρεια Αττικής, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας στην Νέα Ιωνία, ενώ ανέβασε τον εκλογικό πήχη για το κόμμα του, λέγοντας πως είναι ανοιχτό να έρθει πρώτο κόμμα, με την στήριξη των πολιτών.

Με στόχο την κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου του κόμματος από την οργανωμένη του βάση, ο κ. Κασσελάκης έκανε λόγο για μια «γιορτή της άμεσης δημοκρατίας» αναφερόμενος στη διαδικασία των Προκριματικών εκλογών, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως πρόκειται για μια «καινούρια διαδικασία». Κατά την τοποθέτησή του, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ εξαπέλυσε μετωπική επίθεση στην κυβέρνηση, λέγοντας πως η «νέα μηχανή Μητσοτάκη – Γκρίνμπεργκ» εγκαλεί την αξιωματική αντιπολίτευση για «ψεύδη», «λαϊκισμό» και «λεφτόδεντρα».

Δείτε βίντεο:

Επιπλέον, ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε διεξοδικά στην υπόθεση των Τεμπών και στο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, εγκαλώντας την κυβέρνηση για παραβίαση του Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα. «Πως, άλλωστε, όταν μητέρα ενός θύματος στα Τέμπη δεν μπορεί να προσφύγει στη Δικαιοσύνη;» διερωτήθηκε, προσθέτοντας πως «είναι ψεύδος ότι η Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται στην πρώτη πεντάδα των χωρών που αυξάνεται ο πληθωρισμός;».

Αναφερόμενος στην ακρίβεια, μου έλεγε σήμερα ένας ξενοδόχος ότι οι γίγαντες σε ένα χρόνο έχουν αυξηθεί από 3 ευρώ το κιλό σε 6 ευρώ το κιλό παρατήρησε ο κ. Κασσελάκης και συνέχισε, λέγοντας πως είναι ψεύδος ότι οι «τράπεζες μας οι οποίες έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί με τα χρήματά σας βγάζουν ρεκόρ κερδών;», συνέχισε.

Σε υψηλούς τόνους, ο κ. Μητσοτάκης «έλεγε ότι θα μειώσει τους φόρους προεκλογικά» τόνισε ο κ. Κασσελάκης, συμπληρώνοντας πως «η σημερινή πραγματικότητα είναι η επιβολή κατώτατου τεκμαρτού εισοδήματος». Ο ίδιος κατηγόρησε ακόμη την κυβέρνηση για «τα ψεύδη για όλες τις θεσμικές κωλοτούμπες που έχουν κάνει» και απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό «Κύριε Μητσοτάκη, είχατε γνώση για το μπάζωμα πριν γίνει, Ναι ή όχι; Απαντήστε!» δήλωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. «Ε, όχι, κύριε Μητσοτάκη, δεν ντρεπόμαστε! Εσείς δεν ντρέπεστε να μην απαντάτε;», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, «ο κόσμος, οι Έλληνες πολίτες δεν είναι πρόβατα στο μαντρί. Ξυπνάνε και θα σας απαντήσουν στις Ευρωεκλογές» περιέγραψε ο κ. Κασσελάκης, ζητώντας τη θετική ψήφο των πολιτών. Οι πολίτες «θα απαντήσουν όχι μόνο με ψήφο τιμωρίας στην ΝΔ. Θα απαντήσουν με ψήφο εμπιστοσύνης στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ» σχολίασε ο κ. Κασσελάκης, λέγοντας, την ίδια στιγμή, για την κυβέρνηση πως «είναι πολιτική επιλογή να μην βάζει στο ηλεκτρικό ρεύμα πλαφόν 5%». Ακόμη, κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό για την Κρήτη πως «είναι έτοιμος να δώσει όλα τα βουνά στο νησί για ανεμογεννήτριες σε δύο οικογένειες, οι οποίες θα βγάζουν ρεκόρ κερδών».

«Άμα αυτό είναι ρεαλισμός και σταθερότητα…» ανέφερε δηκτικά ο κ. Κασσελάκης και παραφράζοντας το κεντρικό, εκλογικό σύνθημα της ΝΔ, «σταθερά, άτολμα, πουθενά» αντέτεινε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, συμπληρώνοντας ότι «ο Έλληνας αξίζει καλύτερα».

Απευθυνόμενος στους υποψήφιους στις Προκριματικές εκλογές του κόμματος, «το μονοπάτι σας τώρα μόλις αρχίζει, ό,τι και να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μόνο χώρο για εσάς, αλλά έχει ανάγκη να μείνετε ενεργοί», κατέληξε ο κ. Κασσελάκης.

Αναλυτικά, παρουσιάστηκαν 20 υποψήφιοι στις Προκριματικές εκλογές για την Περιφέρεια Αττικής:

Μάριος Αθανασίου

Ανδρέας Αυλωνίτης

Ελένη Αυλωνίτου

Αθανάσιος Βουτσάς

Μαρία Σοφία Γιαννούλη

Μυρτώ Κοροβέση

Νικόλας Σκουλάκογλου

Αντώνιος Μανδηλάς

Κωνσταντίνος Μαρκάκης

Κωνσταντίνος Μπίτσιος

Αλεξάνδρα Παλαιού

Σοφία Παπανίκου

Νίκος Παππάς

Νίκη Σιούτα

Νικόλας Φαραντούρης

Γιώργος Μίχαλος

Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης

Θανάσης Σακελλαριάδης

Πηγή: protothema.gr