Με ανακοίνωσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Σύλλογος Καστριωτών αναφέρει:

Μεγάλη οργή και στεναχώρια αισθανόμαστε για το θέαμα που αντικρίσαμε στο σημείο ” Ρακιά” στην είσοδο του χωριού μας, ερχόμενοι από Κλειτορία.

Ντροπή πρέπει να νιώθει αυτός ο “άνθρωπος” που προέβει σε αυτή την κίνηση.

Εν έτει 2024, είναι αδιανόητο να υπάρχουν άνθρωποι που μολύνουν έτσι το περιβάλλον!

Και δεν μιλάμε για ένα απλό σκουπιδάκι , χαρτάκι.. που και αυτό συμβάλει στην καταστροφή του περιβάλλοντος, αλλά για όλα αυτά που μπορείτε να δείτε από τις φωτογραφίες!
Τέτοιες κινήσεις αποτελούν καταστροφή τόσο για την χλωρίδα, όσο και την πανίδα του περιβάλλοντος και πόσο μάλλον του γεωπάρκου μας που με τόση προσπάθεια επιχειρούμε την διάσωση και ανάδειξή του.

Τέτοιες πράξεις τις καταγγέλλουμε!

Δεν είναι μια απλή ρύπανση που πολλοί θα θεωρήσουν, είναι σοβαρότατη επιμόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα του τόπου και του κάθε τόπου. Εμείς οι ίδιοι, οι οποίοι προβαίνουμε σε τέτοιες πράξεις, σε εμάς τους ίδιους ότι πετάμε επιστρέφει στο ποτήρι και το πιάτο μας. Όλο αυτό αποτελεί σοβαρή έλλειψη περιβαλλοντικής παιδείας. Έλλειψη που βλάπτει την κληρονομιά μας και τον πολιτισμό μας.

Πολιτισμός δεν είναι μόνο τα αρχαία και ιστορικά μνημεία, ήθη και έθιμά μας. Είναι και η καθημερινή μας συμπεριφορά!

Και δυστυχώς πολλές καθημερινές συμπεριφορές στους γεώτοπους μας, δεν τιμούν ούτε την ιστορία μας ούτε τον πολιτισμό μας.

Ο Σύλλογος μας είναι αρωγός στην αντιμετώπιση τέτοιων θεμάτων και δηλώνει την στήριξη και την συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς.

Σύλλογος Καστριωτών