Τα δεδομένα που ενισχύουν ότι οι δράστες της κλοπής, είχαν «εσωτερική» πληροφόρηση. Τι ισχυρίστηκαν οι δυο εκ των τεσσάρων συλληφθέντων.

Την Τετάρτη 6/12/2023, θα βρεθούν ενώπιον της ανακρίτριας, προκειμένου ν’ απολογηθούν μετά τη προθεσμία που ζήτησαν και έλαβαν χθες από τον εισαγγελέα, οι 4 συλληφθέντες για την κλοπή χρηματοκιβωτίου από κατάστημα εστίασης τα ξημερώματα της Κυριακής, στην παραλιακή ζώνη του Αιγίου. Αντιμετωπίζουν κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες.

Ηταν πριν τις 3π.μ., όταν αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν τέσσερα άτομα -ρομά- στάθμευσε έξω από την επιχείρηση επί της Ζωοδόχου Πηγής, προσέγγισαν το κατάστημα και αφού έσπασαν τζαμαρία, εισήλθαν στο χώρο και κατευθύνθηκαν σε γραφείο, όπου υπήρχε το χρηματοκιβώτιο. Κατά δήλωση του ιδιοκτήτη, περιείχε 9.500 ευρώ και έγγραφα. Ωστόσο οι δράστες αφαίρεσαν και 500 ευρώ σε μετρητά που βρήκαν στην επιχείρηση.

Η παραμονή τους, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, δεν κράτησε περισσότερο από 2 λεπτά, γεγονός που υποδηλώνει σε πρώτη φάση πως ήταν καλά «διαβασμένοι». Γνώριζαν δηλαδή πού βρισκόταν το χρηματοκιβώτιο γι’ αυτό και αμέσως μετά την είσοδό τους κατευθύνθηκαν σε συγκεκριμένο χώρο του καταστήματος, ενώ φέρεται να ήταν σε γνώση τους πως το «λάφυρό» τους ήταν εντοιχισμένο και βιδωμένο. Δεδομένα που οδηγούν τους αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση στην εκτίμηση πως δεν αποκλείεται να υπήρχε «εσωτερική πληροφόρηση».

Σημειωτέον πως η επιχείρηση δεν διέθετε σύστημα συναγερμού, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες της «Πελοποννήσου», αν και κάμερες ασφαλείας μετέδιδαν απευθείας εικόνα, το καταγραφικό προς έκπληξη του επιχειρηματία αποδείχθηκε πως δεν λειτούργησε τη συγκεκριμένη ημέρα. Γίνονται ενέργειες με τη συνδρομή τεχνικού για την ανάκτηση του υλικού.

Οι άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας προχώρησαν άμεσα στην εξιχνίαση της κλοπής, συλλαμβάνοντας αρχικά πατέρα και γιο που ομολόγησαν την πράξη τους, υποδεικνύοντας παράλληλα τους συνεργούς τους, μεταξύ των οποίων ένας 17χρονος. Ο ανήλικος μαζί με ένα ακόμα άτομο συνελήφθησαν σε αστυνομικές επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή της ΟΠΚΕ Αιγίου σε καταυλισμούς ρομά σε Μπακαρέτσου και Αγ. Κωνσταντίνο. Και οι δύο αρνούνται τη συμμετοχή τους στην κλοπή, ενώ για παραμέληση ανηλίκου συνελήφθη η μητέρα του 17χρονου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», αλλοδαπός υπάλληλος φύλαξης εξωτερικού χώρου της επιχείρησης αντελήφθη την παρουσία των δραστών και κατά τη διαφυγή τους από το σημείο, συγκράτησε τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου. Ενημέρωσε την Αστυνομία και μέσω ελέγχου το σύστημα υπέδειξε τον κάτοχό του, κάτοικο Αγ. Κωνσταντίνου.

Παρά τις έρευνες, το χρηματοκιβώτιο μέχρι αργά χθες το βράδυ δεν είχε εντοπιστεί. Ελέγχθηκαν σημεία και χώροι σε καταυλισμούς ρομά, οι εγκαταστάσεις της πρώην χαρτοποιίας Αιγίου και μέρη στον ποταμό πλησίον του εργοστασίου της ΕΒΟ.

Οι καθ’ ομολογία δράστες υπέδειξαν τον τρίτο ενήλικα ως το άτομο που οργάνωσε την κλοπή και πήρε το χρηματοκιβώτιο, δηλώνοντας άγνοια για το πού το έκρυψε. Φέρεται να υποστήριξαν πως «παρανόμησαν» γιατί χρειάζονταν χρήματα για την κάλυψη ιατρικών εξόδων ανήλικου παιδιού της οικογένειας που νοσηλεύεται επί μακρόν σε νοσοκομείο.

Πηγή: pelop.gr