Στις 18η Απριλίου 2024, συνεδρίασε το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο του Κυνηγετικού Συλλόγου Καλαβρύτων, συνέπεια των αρχαιρεσιών που διεξήχθησαν την 14η Απριλίου 2024, για την κατανομή των αξιωμάτων.

Μετά από μυστική ψηφοφορία εκλέχτηκαν: Πρόεδρος, ο Ιωάννης Δαφαλιάς Ιωάννης Δαφαλιάς, έναντι του Αναστασίου Κοντογεώργη, κατά πλειοψηφία (4-2), Αντιπρόεδρος, ομόφωνα, ο Γεώργιος Κουγιάς, Γενικός Γραμματέας, ομόφωνα, ο Αλεξιος Πουπουνακης, Κοσμήτορας, ομόφωνα, ο Ευάγγελος Αλεξόπουλος, Vaggelis Alexopoulos Μέλη, ο Αναστάσιος Κοντογεώργης και ο Γεώργιος Βλάχος Βλάχος Γιωργος. Ο Πρόεδρος ανέθεσε καθήκοντα υπευθύνου θήρας στον Γεώργιο Βλάχο.

Μετά το πέρας της παραπάνω ψηφοφορίας, υπεβλήθη έγγραφη παραίτηση από το μέλος του Δ.Σ. Αναστάσιο Κοντογεώργη, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους. Παρόλο τις προσπάθειες μελών του Δ.Σ. για ανάκληση της παραπάνω παραίτησης, ο Αναστάσιος Κοντογεώργης επέμεινε στην παραίτηση του.
Το Δ.Σ. συνεδρίασε εκ νέου την 22α Απριλίου 2024 και αφού αποδέχθηκε την παραπάνω παραίτηση, κάλεσε το αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. Αθανάσιο Κυριακόπουλο Θανάσης Κυριακόπουλος να αναλάβει τη θέση του παραιτηθέντος μέλους, κάτι που έγινε αποδεκτό και με μεγάλη προθυμία.

Κατόπιν τούτων και προς έκπληξη του Δ.Σ., ακολούθησε η έγγραφη παραίτηση και από τον Αντιπρόεδρο, Γεώργιο Κουγιά, επικαλούμενος προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ζήτησε να μην υποβάλει την παραίτησή του και να το σκεφτεί εκ νέου, εξηγώντας του ότι, αφενός δεν υπάρχει άλλο αναπληρωματικό μέλος να τον αντικαταστήσει και κατά συνέπεια ο Κυνηγετικός Σύλλογος Καλαβρύτων που αποτελείται από 380 ενεργά μέλη, θα μπει σε περιπέτειες, αφετέρου και πρωτίστως, όποιος εκλέγεται έχει ηθική υποχρέωση απέναντι σε όσους τον τίμησαν με την ψήφο τους.

Δυστυχώς η προσπάθεια των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου δεν βρήκε ανταπόκριση, με δυσάρεστες συνέπειες για το Σύλλογό μας, γεγονός που φανερώνει ότι, η συλλογικότητα, που είναι και το ζητούμενο όλων των Συλλόγων, καλύπτεται από την προσωπική προβολή και ματαιοδοξία.

Τα εναπομείναντα μέλη του Δ.Σ. είναι υποχρεωμένα από νόμο να ακολουθήσουν συγκεκριμένη διαδικασία, η οποία είναι ο ορισμός προσωρινής διοικούσας επιτροπής από το αρμόδιο Δικαστήριο.

Για ότι νεότερο θα σας έχουμε ενήμερους.
Καλάβρυτα 23η Απριλίου 2024

Ο Πρόεδρος ΔΣ                     Ο Γενικός Γραμματέας
Ιωάννης Δαφαλιάς                Αλέξιος Πουπουνάκης