Η εκτίμηση στο κυβερνητικό επιτελείο είναι ότι η κλιμάκωση των επιθέσεων με στόχο τον κ. Μητσοτάκη, αλλά και τη σύζυγό του, θα λειτουργήσουν συσπειρωτικά για ψηφοφόρους της ΝΔ

Αποφασισμένος να σηκώνει το γάντι, αλλά να μην πέσει στην παγίδα της τοξικότητας, εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος κλιμάκωσε την αντίδρασή του και εμφανίστηκε διατεθειμένος να βρεθεί στο πλευρό της συζύγου του Μαρέβας στο δικαστήριο, μιλώντας όχι ως πρωθυπουργός, αλλά ως σύζυγος.

Στο Μέγαρο Μαξίμου βλέπουν μια προσπάθεια «αναβίωσης» του νοσηρού κλίματος που επικράτησε την περίοδο 2016-2019, με σκληρές επί προσωπικού επιθέσεις που στρέφονταν τόσο εναντίον του κ. Μητσοτάκη, όσο και εναντίον της συζύγου του. Την ίδια περίοδο, μάλιστα, υπήρξε και αναλυτικός έλεγχος των περιουσιακών στοιχείων της οικογένειας Μητσοτάκη, μετά από μπαράζ δημοσιεύματων που ο πρωθυπουργός και τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρούσε υποκινούμενα. Σε κάθε περίπτωση, δύο περίπου μήνες πριν από τις ευρωεκλογές και με τη συζήτηση για την τραγωδία των Τεμπών ακόμα ζεστή, ο κ. Μητσοτάκης εκτιμά ότι θα επιστρατευθούν όλα τα μέσα, στην προσπάθεια ορισμένων να τον «κοντύνουν» πολιτικά.

 

Ο ίδιος, βεβαίως, εκτιμά ότι αυτή η επιλογή που γίνεται από τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ατελέσφορη. «Φαίνεται, όμως, ότι κάποιοι δεν έμαθαν από τα λάθη τους και επενδύουν μόνο στην τοξικότητα, μόνο στην πόλωση, μόνο στην εργαλειοποίηση μίας εθνικής τραγωδίας. Και θα σας πω γιατί το κάνουν, φίλες και φίλοι: γιατί πολύ απλά δεν έχουν να σας πουν τίποτα για όλα τα υπόλοιπα ζητήματα για τα οποία εγώ σας μίλησα σήμερα», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας χθες ενώπιον κομματικών στελεχών στα Καλάβρυτα.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν έχουν συνεκτικό αφήγημα διακυβέρνησης, ούτε εναλλακτικές προτάσεις για τα μείζονα ζητήματα της οικονομίας, της καθημερινότητας, της παιδείας και της υγείας, εξ ου και διαγκωνίζονται για το ποιος θα εξαπολύσει την πιο σκληρή πολιτική ή και προσωπική επίθεση. «Επιμένουν να βουλιάζουν τον τόπο σε μία ατμόσφαιρα τοξικότητας και αχρείαστης έντασης. Μου κάνει εντύπωση, τα ίδια ακριβώς έλεγα και πριν από τις εκλογές του 2023. Και φαίνεται κάποιοι δεν έμαθαν από το εκλογικό αποτέλεσμα, διότι οι πολίτες επιβράβευσαν την παράταξη η οποία είπε “όχι” στην τοξικότητα και “ναι” στα έργα και τιμώρησαν αυτούς οι οποίοι επέμεναν σε αυτή τη λογική», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός. Υπό αυτό το πρίσμα, ο κ. Μητσοτάκης απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες να μην «πειραματιστούν» στις ευρωεκλογές, με δεδομένο ότι διακυβεύεται η πολιτική σταθερότητα για τα επόμενα χρόνια.

Οι ενέργειες της Μαρέβας Μητσοτάκη-Γκραμπόφσκι

Στο ίδιο μήκος κύματος, πάντως, κινείται και η σύζυγος του πρωθυπουργού Μαρέβα Μητσοτάκη-Γκραμπόφσκι, η οποία θα κλιμακώσει τις νομικές της ενέργειες τις επόμενες μέρες. Η αρχή θα γίνει με εξώδικο που θα λάβει κατά τα ειωθότα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έλενα Ακρίτα, η οποία βρέθηκε στο στόχαστρο και του πρωθυπουργού, και εφόσον δεν ανακαλέσει, τότε θα ακολουθήσουν η μήνυση και η αγωγή. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Μητσοτάκη εμφανίζεται ανυποχώρητη, ιδίως από τη στιγμή που η κυρία Ακρίτα, όχι μόνο δεν έκανε βήματα πίσω, αλλά επέμεινε στις αναρτήσεις της και στην ουσία αυτών.

Συσπείρωση

Όπως έχει γράψει το protothema.gr, πάντως, η εκτίμηση στο κυβερνητικό επιτελείο είναι ότι η κλιμάκωση των επιθέσεων με στόχο τον κ. Μητσοτάκη, αλλά και τη σύζυγό του, θα λειτουργήσουν συσπειρωτικά για ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, καθώς το κυβερνών κόμμα εμφανίζεται βαλλόμενο, σε μια προσπάθεια αποσταθεροποίησης. Αυτό, βεβαίως, μένει να φανεί και στην πράξη, μιας και αυτές τις μέρες τρέχουν κυλιόμενες έρευνες που θα αποτυπώσουν την κατάσταση που διαμορφώνεται μετά και την «ηλεκτρισμένη» συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης μομφής.

Πηγή: protothema.gr