Ισχυρό μήνυμα νίκης και αλλαγής για την Δυτική Ελλάδα έστειλε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και επικεφαλής της παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα» Κώστας Καρπέτας, στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού στον Πύργο το απόγευμα της Τετάρτης 27 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Δημαρχείου της πόλης. Ενώπιον ενός πολυπληθούς ακροατηρίου από κάθε γωνιά της Ηλείας και πλαισιωμένος από τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης στην περιοχή, ο Κώστας Καρπέτας δήλωσε έτοιμος και αποφασισμένος να φέρει τη μεγάλη αλλαγή στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ώστε η περιοχή να ξεφύγει από την απραξία και τις χαμένες ευκαιρίες των τελευταίων τεσσάρων ετών. 

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Διονύσης Καλαματιανός, ο οποίος στην τοποθέτησή του τόνισε ότι η Ηλεία τα τελευταία τέσσερα χρόνια βιώνει την εγκατάλειψη σε όλους τους τομείς με την Περιφέρεια να είναι απούσα. Ο κ. Καλαματιανός απεύθυνε κάλεσμα στήριξης του Κώστα Καρπέτα και των υποψηφίων του συνδυασμού «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα», για να έρθει η αλλαγή στην Ηλεία και δήλωσε βέβαιος για την νίκη της παράταξης. 

«Ο κ. Φαρμάκης δεν λέει κουβέντα για τα χρέη της Περιφέρειας» 

Ο κ. Καρπέτας τόνισε ότι, πλέον η Ηλεία έχει επιλογή για να απαλλαγεί από την εγκατάλειψη και την απομόνωση που έζησε από τον κύριο Φαρμάκη, απευθύνοντας κάλεσμα προς όλο τον προοδευτικό και δημοκρατικό κόσμο να στηρίξει το ψηφοδέλτιο της παράταξης. Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε διεξοδικά σε όλα τα έργα που έχουν βαλτώσει στην Ηλεία με ευθύνη της απερχόμενης Περιφερειακής Αρχής τονίζοντας  χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων τα εξής: «Πριν τέσσερα χρόνια ο κύριος Φαρμάκης ήρθε εδώ και υποσχέθηκε τα πάντα στους πάντες.  Σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά, δεν έκανε τίποτα, διέψευσε ακόμα και τον ίδιο του τον εαυτό. Και ας βρήκε έτοιμες μελέτες και χρήματα για να προχωρήσει τα έργα. Ο κύριος Φαρμάκης τέσσερα χρόνια τώρα αντιμετώπισε την Ηλεία όχι σαν το δεύτερο σπίτι του, όπως λέει, αλλά ως ένα χαμόσπιτο που το αφήνει να καταρρεύσει. Ε, λοιπόν εμείς απόψε τού λέμε ότι η Ηλεία δεν είναι χαμόσπιτο, είναι το σπίτι μας. Η Ηλεία χρειάζεται ανάπτυξη και αλλαγή, όχι αδιαφορία και μεγάλα λόγια. Η Ηλεία δεν αξίζει τέτοια συμπεριφορά κύριε Φαρμάκη. Χορτάσαμε από υποσχέσεις. Χορτάσαμε και από ψεύτικες, από προσχηματικές και υποκριτικές συγγνώμες, απ’ τις συγγνώμες του κυρίου Φαρμάκη που φυσικά δεν τις εννοεί. Ένα παιχνίδι είναι κι αυτό. Ένα επικοινωνιακό παιχνίδι για να ρίξει στάχτη στα μάτια». 

Συνεχίζοντας, ο  υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Κώστας Καρπέτας, ανέφερε ότι: «Ο κ. Φαρμάκης δεν λέει κουβέντα για τα 64 εκατομμύρια ευρώ που έδωσε σε κλειστές αναθέσεις, δεν λέει τίποτα για τις συμπληρωματικές συμβάσεις 2.5 εκατομμυρίων ευρώ, δεν λέει για τα χρέη 30 εκατομμυρίων ευρώ στους εργολήπτες, δεν λέει για τις καθυστερήσεις των αντιπλημμυρικών έργων, που αφορούν την ασφάλεια των πολιτών και την προστασία της περιουσίας τους. Η πολιτική Φαρμάκη ναρκοθετεί την ασφάλεια της περιοχής. Εύχομαι η φάμπρικα αναθέσεων στα αντιπλημμυρικά έργα, να μην έχει αρνητικές επιπτώσεις και τον χειμώνα να μην τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλεια και οι περιουσίες των συμπολιτών μας» και τόνισε: 

«Ο κ. Φαρμάκης δεν έχει να επιδείξει ούτε ένα δικό του έργο. Τον έχω προκαλέσει να φωτογραφηθούμε μαζί σε ένα έργο του στην Ηλεία και εάν όχι στην Ηλεία, στην Αιτωλοακαρνανία, στην Αχαΐα, όπου θέλει. Φυσικά δεν έχει απαντήσει, γιατί δεν υπάρχει ούτε ένα έργο, σε όλη τη Δυτική Ελλάδα που να φέρει τη σφραγίδα του». 

 Νέο μοντέλο ανάπτυξης 

Ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα» Κώστας Καρπέτας στη συνέχεια της ομιλίας του παρουσίασε τις δεσμεύσεις του συνδυασμού προς τους πολίτες της Ηλείας, που έχουν στόχο να αντιστρέψουν την καθοδική πορεία της Ηλείας και να κρατήσουν τους Ηλείους στον τόπο τους, με τη δημιουργία ενός νέου μοντέλου παραγωγικής και οικονομικής ανάπτυξης που θα λειτουργεί προς όφελος των πολλών και κυρίως των αδυνάτων. Το σχέδιο περιλαμβάνει την ένωση της Πάτρας με τον Πύργο και την Αρχαία Ολυμπία μέσω του νέου οδικού άξονα Πάτρα – Πύργου – Αρχαία Ολυμπία – Τσακώνα, με στόχο την προώθηση της ανάπτυξης της περιοχής. Επίσης, την επέκταση του σύγχρονου αυτοκινητόδρομου μέχρι την Τσακώνα, προκειμένου να ενισχυθεί η Αρχαία Ολυμπία και η Ηλεία. Στον τομέα των μεταφορών, προτάσσεται η αναβάθμιση και επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής σύνδεσης της Πάτρας με τον Πύργο και για τη μεταφορά εμπορευμάτων και η δημιουργία νέων συνδέσεων με το Κατάκολο, την Κυλλήνη και την Πάτρα, προκειμένου να ενισχυθεί ο τομέας των μεταφορών και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.

Ιδιαίτερο βάρος δίδεται στο πρόγραμμα του συνδυασμού, στη σημασία της εκπαίδευσης και της γνώσης για την Ηλεία του αύριο, προωθώντας τη δημιουργία νέων τμημάτων στην περιοχή και ενισχύοντας τις αντίστοιχες υποδομές, αλά και στην αναβάθμιση των αγροτικών υποδομών και την υποστήριξη των αγροτών με διάφορα μέτρα, προκειμένου να ενισχυθεί ο γεωργικός τομέας. Στον τομέα του τουρισμού, δίνεται προτεραιότητα  στην ανάπτυξη του αγροτουρισμού και τη δημιουργία αγροτουριστικών δραστηριοτήτων στους ορεινούς χώρους της Ηλείας, με στόχο τη αναζωογόνηση των χωριών. Επιπλέον, προωθείται η Υγεία για όλους, με τη δημιουργία περισσότερων υπηρεσιών υγείας. Ψηφοδέλτιο νίκης 

Σε πανηγυρικό κλίμα ο Κώστας Καρπέτας παρουσίασε τους υποψηφίους του συνδυασμού στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, ευχαριστώντας τους για τη συμμετοχή τους στον κοινό αγώνα για την ανατροπή στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. «Από τώρα μέχρι την άλλη Κυριακή, δουλεύουμε ακόμα πιο σκληρά, δείχνουμε την αποφασιστικότητά μας, διαδίδουμε το μήνυμά μας σε κάθε γωνιά της Ηλείας. Στις 8 Οκτωβρίου ψηφίζουμε για μια Δυτική Ελλάδα που θα έχει ένα φωτεινό και δίκαιο μέλλον», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Κώστας Καρπέτας. 

Την Παρασκευή τα εγκαίνια στο Αγρίνιο 

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Κώστας Καρπέτας θα μιλήσει στο Αγρίνιο την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου στις 19.30 στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα», ( Πάνου Σούλου 5).

Ο επικεφαλής της παράταξης απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής των πολιτών της Αιτωλοακαρνανίας  εκδήλωση, όπου θα παρουσιαστούν οι δεσμεύσεις του συνδυασμού και οι υποψήφιοι της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας.